Offert

Checklista:
Fastighetsboxar utomhus

Ta en titt på vår checklista nedan innan du väljer din leverantör av fastighetsboxar som ska placeras utomhus. Vi har samlat de 9 vanligaste områdena där vi ofta ser att problem uppstår. Att välja en bra leverantör blir viktigare för utomhusboxar då kraven och slitage är högre än för inomhusboxar.

Checklista

Varmförzinkad stålplåt

Det är viktigt att fastighetsboxen är tillverkad i material lämpade för utomhusbruk. Det finns många galvaniseringar, se till att leverantören väljer ett material med ett tjockt lager rostskydd. Vi på Boxicon använder ett varmförzinkat stål som heter DX51D+Z275 och ger ett mycket gott skydd.

Korrosivitetsklass C4 eller högre

För utomhusbruk bör du välja en fastighetsbox med korrosivitetsklass C4 eller högre. Med lägre klass än så kommer fastighetsboxen att börja rosta för tidigt. Du kan läsa mer om korrosivitetsklass på wikipedia.

Inkast med skyddslucka

Vi rekommenderar att inkasten har skyddslucka - ett tillbehör som skyddar mot både smuts och nederbörd.

Postfack med dränering

Hyllorna i fastighetsboxen samt fastighetsboxens undersida bör ha hål och en viss lutning så att eventuellt vatten som tränger in i postfacken snabbt kan rinna ut.

Frosttåliga cylinderlås

Låsen måste vara anpassade för utomhusbruk i kallt klimat! Se till att låsen till postfacken har dränering samt är frosttåliga ner till minst -25 C°.

UV-beständig färg

Fastighetsboxen ska sitta ute i många år, välj en UV-beständig färg som klarar år efter år ute utan att blekas för fort.

Icke-destruktiv installation

Fastighetsboxen bör installeras utan destruktiva metoder, exempelvis borra nya hål i fastighetsboxen för att fästa den på en vägg. Nya hål skadar ytskiktet och borrhål blir grogrund för rost.

Bra garantivillkor

En fastighetsboxanläggning ska sitta uppe i många år. Fastighetsboxar placerade utomhus kommer alltid vara mer utsatta och kräver råvaror och tillverkningsmetoder av högre kvalitet. Se till att leverantör eller återförsäljare har bra garantier ifall du får problem med produkten.

Ta hjälp av en expert

Kontakta oss för att få tips, råd, vägledning eller en offert. Vi har hjälpt projekt i alla storlekar och med alla möjliga förutsättningar.

08-751 81 81

Kontakt

Boxicon fastighetsboxar

Boxicon moderniserar trapphus med miljövänliga, svensktillverkade fastighetsboxar för post och paket.
Få offert
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram