HSB Brf Städet 2 i Österåker

HSB Brf Städet 2 i Österåker

I Åkersberga i norra Stockholm behövde HSB Brf Östan installera fastighetsboxar till sin förening. HSB Brf Östan är en relativt stor föreningen med knappt 100 lägenheter fördelade över ett antal huskroppar om tre våningar. Utanför storstäderna är det här den vanligaste typen av fastigheter. En huslänga med två till fem entréer och varje entré har tre våningar och varje våning två eller tre lägenheter. 

Därför finns det tusentals entréer i Sverige som har 6, 7, 8 eller 9 lgh. De här fastigheterna uppfördes otta under 50- och 60-talet i klassisk avskalad, osmyckad Nordisk stil. Storleken på lägenheterna är som regel ett-tre rum. 

Föreningen hade investerat pengar i digitala tvättstugebokningssystem och skulle även förnya passersystemen, varför de övervägde att installera även digitala fastighetsboxar. Digitala fastighetsboxar förenklar förvaltningen och ger ett modernt intryck. Samtidigt innebär det ett större projekt och är en betydligt dyrare investering. Räkna med att digitala postboxar är ungefär tre till fyra gånger så dyrt som vanliga analoga postboxar. 

Så var det under 2020 när HSB Brf Östan valde Boxicon som leverantör av fastighetsboxar i konkurrens med ett antal andra leverantörer. De gick för en traditionell lösning för att hålla nere kostnaden. En av Boxicons duktiga medarbetare var ute hos föreningen för att hjälpa till med placering och information.

I slutet av 2022 började Boxicon rulla ut ett helt nytt och mer modernt digitalt system som är billigare än andra digitala system, men lika kraftfullt. Anledningen är en helt ny teknisk modell, som ger mindre hårdvara, enklare installation och betydligt snabbare installation. Det gör att vi kan sänka kostnaden med minst 20-30 % med jämförbara modeller. 

Varukorg