Offert

Lyckebo samfällighetsförening

Samfälligheten är ett radhusområde i Storvreta, en bit norr om Uppsala, som beslutade att samla sina postlådor efter anmodan från posten. Att installera fastighetsboxar i flerbostadshus är något som gjorts länge, och idag finns de installerade i fler än hälften av alla flerbostadshus. Syftet är dels att effektivisera brevbärarnas arbete, men dels också att anpassa utdelning efter nya förutsättningar som är färre platta och fler tunga paket som gör det svårare att springa i trapphus med posten. 

Att installera postbox i radhusområden är i sammanhanget nytt men egentligen samma sak. Radhusområden är ofta sammanbundna med små smala vägar och det finns ingen möjlighet för brevbäraren att köra in med fordon på området, vilket blir allt viktigare med den tyngre posten. 

Lyckebo samfällighetsförening har hand om de 53 st bostäder för att samordna inköp och löpande drift. En samfällighetsförening är i princip samma sak som en bostadsrättsförening, men den förra är ofta en samordning av ett snävare området. Det kan exempelvis vara en vägsamfällighet. Då är syftet att förvalta en gemensam väg, inte köpa in postboxar, även om medlemmarna i och för sig kan bli eniga om att göra sådana inköp eller stadgarna kan vara utformade så att styrelsen kan göra vissa typer av investeringar även om de inte direkt rör vägen. 

Stefan Coulianos från föreningen tog in priser från ett antal olika leverantörer. Boxicon kunde ge ett konkurrenskraftigt pris, en fastighetsbox avsedd för utomhusbruk och komplett installation och uppmärkning av systemen och kunde dessutom visa upp liknande installationer i närheten och valdes ut som leverantör av nya fastighetsboxar till föreningen. 

Ta hjälp av en expert

Kontakta oss för att få tips, råd, vägledning eller en offert. Vi har hjälpt projekt i alla storlekar och med alla möjliga förutsättningar.

08-751 81 81

Kontakt

Boxicon fastighetsboxar

Boxicon moderniserar trapphus med miljövänliga, svensktillverkade fastighetsboxar för post och paket.
Få offert
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram