Offert

Miklagårds samfällighetsförening

Ett vackert radhusområde centralt i Täby Kyrkby som består av 78 st bostäder. Som representant för fastigheten träffade styrelsen posten efter att krav skickats ut två gånger till styrelsen, och slutligen till boende, med information att postutdelningen skulle komma att upphöra om inte brevlådorna samlades på tre platser inom området. En utdelningspunkt i norra delen av fastigheten, en i den mellersta delen och en i södra delen. 

I en bostadsrättsförening finns ett tydligare regelverk för styrelsen att inköpa sådant som behövs för att förvalta fastigheten, medan det för en samfällighet endast är tillåtet för styrelsen att använda pengar till anläggningar som finns i anläggningsbeslutet. Då fastighetsboxar inte ingår i det beslutet var det inte möjligt för styrelsen att använda gemensamma medel för att köpa in sådana. 

Det föreningen då gjorde var att välja ut tre platser inom fastigheten lämpliga för placering av fastighetsboxar. Det beslutades sedan att föreningen skulle köpa in system och att de boende fick betala sin del. 

Eftersom det inte fanns befintliga byggnader att montera boxarna på behövde föreningen placera de nya postboxarna på stativ på två av de tre platserna. Boxicon kunde erbjuda föreningen en kostnadseffektiv lösning av fastighetsboxar för utomhusbruk inklusive installation och gjutning av betongfundament för stativen och valdes som leverantör. 

Ta hjälp av en expert

Kontakta oss för att få tips, råd, vägledning eller en offert. Vi har hjälpt projekt i alla storlekar och med alla möjliga förutsättningar.

08-751 81 81

Kontakt

Boxicon fastighetsboxar

Boxicon moderniserar trapphus med miljövänliga, svensktillverkade fastighetsboxar för post och paket.
Få offert
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram