Offert

Paketleveranser till fastighetsbox

Fastighetsboxar är en del av framtidens infrastruktur för att ta emot paket. Paketen kan levereras direkt hem till boende, utan att de behöver vara hemma för att ta emot. 35 miljoner, eller närmare 30 % av alla paket som skickas i Sverige under ett år går att ta emot i en fastighetsbox som är  monterad i entré eller i anslutning till fastigheten. 

Större fack i fastighetsboxen för paket

Många paket ryms i ett postfack av standardstorlek. Men facket kan bli fullt, och det finns en del paket som är för stora för att få plats. En enkel men smart lösning för att öka värdet av en fastighetsbox är att välja till ett antal extrafack av lite större storlek. Sådana extrafack kallas servicefack eller paketfack. När ett paket inte får plats i ditt postfack väljer brevbäraren att i stället sortera in paketet i något av servicefacken. 

Postfackens storlek styrs av en standard för fastighetsboxar och variationen av det effektiva utrymmet för ett normalfack skiljer sig inte mycket åt mellan leverantörerna. Den invändiga höjden i en fastighetsbox är ca 10-12 cm. Där ryms både post och en del paket. För att kunna ta emot fler och större paket kan ni antingen välja dubbelfack eller bara några extrafack som alla boende delar på, så kallade servicefack. Inkast i lägenhetsdörren eller en låst brevlåda är traditionella lösningar för att ta emot post. På grund av de små inkasten går det inte att ta emot paket

Vilka leveranser kan jag ta emot? 

Utöver vanlig post, kan du ta emot så kallade varubrev i din postbox. Ett varubrev är ett paket som delas ut av brevbäraren och får väga upp till 2 kg. Exempel på sådant som skickas som varubrev är kläder och varor från apotek. 

Hur väljer jag att få en vara till mitt servicefack?

Det finns idag inget specifikt sätt att välja det här vid checkout eller via postens app idag. Däremot om du väljer hemleverans, och om varan sänds som varubrev får du paketet till ditt postfack eller servicefack. PostNord har alla fastighetsboxar registrerade i sitt system och vet när de kan försöka leverera paketet hem. 

Vem kan öppna servicefacket?

Brevbäraren kommer alltid åt servicefacket genom att öppna huvuddörren på fastighetsboxen. Inne i facket ligger en nyckel med märkning, tex "servicefack 1". Brevbäraren lägger in paketet i servicefacket, och flyttar nyckeln till den boendes eget fack. Den boende ser nyckeln i sitt fack. Efter att tagit ut sitt paket läggs nyckeln tillbaka genom inkastet. 

Kan jag skicka eller returnera paket genom servicefacket? 

I dagsläget är det inte möjligt att skicka varubrev från en fastighetsbox. 

Behöver jag ett servicefack? 

Den viktiga posten, och många paket, ryms i ditt vanliga postfack. Ett servicefack ökar bara möjligheten att ta mot fler och större paket. 

Hur många servicefack ska jag ha? 

Vi brukar rekommendera ett servicefack per 5-10 hushåll. Då är chansen stor att det finns ett fack ledigt när du behöver det. 

Ta hjälp av en expert

Kontakta oss för att få tips, råd, vägledning eller en offert. Vi har hjälpt projekt i alla storlekar och med alla möjliga förutsättningar.

08-751 81 81

Kontakt

Boxicon fastighetsboxar

Boxicon moderniserar trapphus med miljövänliga, svensktillverkade fastighetsboxar för post och paket.
Få offert
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram