Offert

3 november, 2021

Service, underhåll och rengöring av fastighetsboxar

Så era fastighetsboxar från Boxicon är på plats och har börjat användas. Allt fungerar precis som det ska och luckor och dörrar stängs ljudlöst och ytskiktet har fortfarande sin glans. Men hur behåller ni boxen i ypperligt skick så länge som möjligt?

Våra fastighetsboxar behöver bara minimalt med underhåll för att fungera felfritt långt förbi produktens garantitid (som är hela 12 år!). Det finns några enkla men viktiga saker att säkerställa och göra under fastighetsboxens första levnadsår. Generellt behöver fastighetsboxar som installeras utomhus mer underhåll än en anläggning som sitter skyddade inomhus.

Vid installation

Se till att fastighetsboxarna är placerade rakt och jämnt. Om anläggningen är sned i något led kan centraldörr och luckor hänga snett. Om de gör det redan från start är risken högre att de slits fortare. Du får fastighetsboxen att hänga rakt genom att använda justeringsskruvarna i boxens högre och vänstra nedre hörn på baksidan av fastighetsboxen.

Rengöring

För alla våra produkter rekommenderar vi torra städmetoder, som exempelvis torkning med microfibertrasa eller torrmoppning. Vid speciella behov eller fläckar kan ytskikten rengöras med fuktig trasa tillsammans med diskmedel eller annat neutralt rengöringsmedel. I de fall då fuktiga städmetoder används rekommenderar vi eftertorkning med torr trasa så att all fukt och eventuellt rengöringsmedel försvinner.

OBS! Vi avråder starkt från användandet av stålull, skursvampar eller liknande, då detta medför risk för att ytan repas.

Underhåll

För fastighetsboxar som är placerade utomhus rekommenderar vi alltid att ni oljar in gångjärnsstång minst en gång per säsong. För fastighetsboxar som är placerade inomhus bör det göras ungefär en gång per år. Använd en fet olja anpassad för metall. Om man inte oljar in gångjärnsstången ökar risken för korrosion genom friktionen, och slitaget på stång och luckor ökar liksom risken för oljud.

Om man gör en årlig kontroll kan man också se till att muttrar och skruvar till exempelvis lås är åtdragna. Kontrollera också att centraldörr och luckor stängs och låses korrekt, så det inte är pågående problem som inte uppmärksammats.


Skulle det uppstå skador eller rostfläckar är det viktigt att agera på en gång så att de inte rosten sprider sig. Det kan uppstå korrosion där det blir repor i lacken, eller vid gångjärnen om de inte underhålls korrekt. Om ni putsar bort eventuell rost och oljar in gångjärnet och täckmålar eventuella repor kan fortsatt korrosion hindras. 

Ta hjälp av en expert

Kontakta oss för att få tips, råd, vägledning eller en offert. Vi har hjälpt projekt i alla storlekar och med alla möjliga förutsättningar.

08-751 81 81

Kontakt

Boxicon fastighetsboxar

Boxicon moderniserar trapphus med miljövänliga, svensktillverkade fastighetsboxar för post och paket.
Få offert
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram