Vad kostar fastighetsboxar?

fastighetsboxar

Vad kostar det att köpa och installera en fastighetsbox per lägenhet? Det finns en rad olika varianter, modeller, varumärken och sätt att köpa sin fastighetsbox. Priset kan påverkas av hur många fack som köps vid ett tillfälle eller vilken konfiguration postboxarna har, samt vilka tillbehör de kommer med. Om boxarna ska installeras inomhus eller utomhus spelar också roll för vad kostnaden blir eftersom det ställs andra krav på utomhusboxar. 

Pris för fastighetsbox inomhus

En fastighetsbox som monteras inomhus kostar 700 kr per lägenhet. Kostnaden är lägre vid köp av större system, och omvänt högre vid köp av mindre system. Det beror på att kostnaden för att producera varje fack minskar i de större systemen. Det sitter alltid ett centrallås, som brevbäraren använder, i varje postbox. Kostnaden för det låset kan fördelas på fler fack i de större postboxarna. 

Pris för postbox utomhus

En fastighetsbox för utomhusbruk kostar 900 kr per fack. Anledningen till att de är lite dyrare än fastighetsboxar som ska placeras inomhus är för att de kräver mer tåliga material och innehåller funktioner för att hålla vatten borta från posten. 

Kostnad för digitala fastighetsboxar

Digitala postboxar kostar från 1200 kr per fack. Digitala fastighetsboxar har antingen digitala lås eller digitala namnskyltar eller både och. Med en digital installation ges tillgång till utökad användning för boxarna. Behörigheter kan delas mellan boende eller till speditörer så att fastighetsboxen även blir en leveransbox.

Tre tips för att hålla nere kostnaden när du ska investera i fastighetsboxar

  1. Minimera antalet system. Om ni behöver 18 postfack är det billigare att välja en postbox med 2×9 = 18 postfack, jämfört med 3×6 postfack (alltså en box med 2×6 och en box med 1×6 postfack).
  2. Om ni vill ha extra stora fack för att kunna ta emot paket och mer post, blir det som regel billigare att köpa ett antal extra stora fack som alla boende kan dela på.
  3. Att anpassa färgen kan bli snyggt, men det tillkommer en extra kostnad för specialfärger vilket gör att det kan finnas en fördel att välja en standardfärg i det hänseendet.

Med det sagt är fastighetsboxar en investering som ska vara på plats i många långa år, så naturligtvis är det viktigaste att se till att det blir en långsiktigt bra lösning för just den specifika fastigheten. Kvalitet, garantier och ingående material är andra viktiga faktorer att se på inför ert köp.

Källa

Har du frågor om att köpa fastighetsboxar? Kontakt oss så hjälper vi till! 

Varukorg