Bostadsrättsförening (BRF)

Inom bostadsrättsföreningar är det viktigt att hitta lösningar som kan förbättra vardagen för medlemmarna och effektivisera drift och administration. En sådan lösning som har blivit allt mer populär är användningen av fastighetsboxar.

bostadsrättsförening
fastighetsboxar

Fastighetsboxar för bostadsrättsföreningar 

Intill E22, inte långt från Östersjöns, mindre än en mil norr om Småländska Västervik, tillverkar vi fastighetsboxen Lynx, för den Nordiska marknaden. Lynx bygger på en patenterad och unik konstruktion som tillåter oss att bygga en fastighetsbox där vi kombinerar hög kvalitet med mindre miljöpåverkan och ett lägre pris.

Kvalitet

Vi vågar säga att vi levererar marknadens bästa fastighetsbox. Rise är ett statligt test-institut som har till uppgift att testa alla fastighetsboxar som ska sälja i Sverige. De testar boxen utifrån en rad olika parameter. Mått, hållfasthet, brytsäkerhet, regntest, korrosivitetsresistens med mer.

Som första fastighetsbox presterar serien Lynx som klarar Säkerhetsklass 2 (enligt SS-EN 13724) och Säkerhetsklass 2 (enligt FFF), samtidigt som den är p-godkänd för upp till 9 postfack och för utomhusbruk.

Miljö

Den patenterade konstruktionen gör att vi kan bygga Lynx med minst 20 % mindre plåtyta. Det vikten minskar i motsvarande grad, och vår påverkan på miljön.

Stålplåten köper vi lokalt, och den är alltid tillverkad i Europa. Pulverlacken tillverkas i Västervik, och alla plastdetaljer tillverkas i Nyköping. Med lokala råvaror minskar vi transporter, och söker aktivt material som håller längre. Det minskar ytterligare vår påverkan på miljön.

Digital teknik och paketboxar

Boxicon ligger i framkant inom digitala post- och paketboxar. Digitala namnskyltar förenklar uppdateringen av namn, och ger en mer modern känsla. Med ellås kan ni använda tagg eller mobil för att öppna postfacken. Våra digitala system tillåter också smidig delning av behörighet vilket gör er postbox till en paketbox.

fastighetsboxar utomhus

Vad är en anpassad fastighetsbox för brf?

Fastighetsboxar är individuella postboxar som är installerade i bostadsrättsföreningens fastighet. Dessa boxar fungerar som ett sätt att hantera post, paket och andra leveranser på ett säkert och effektivt sätt. De är ofta placerade i entréer eller gemensamma områden och är tillgängliga dygnet runt för medlemmarna.

Varför är fastighetsboxar viktiga för bostadsrättsföreningar?

I en tid där e-handel och online-beställningar ökar i popularitet är fastighetsboxar en smart lösning för bostadsrättsföreningar. De ger medlemmarna en bekväm och säker plats att ta emot sina leveranser samtidigt som de effektiviserar posthanteringen. Genom att investera i fastighetsboxar kan en bostadsrättsförening skapa en mer organiserad och modern miljö som gynnar alla medlemmar.

  • Fastighetsboxar är ett säkert sätt att förvara post och paket. Medlemmarna behöver inte oroa sig för förlorade eller stulna leveranser, vilket är en vanlig oro i många bostadsrättsföreningar.
  • Fastighetsboxar ökar effektiviteten i hanteringen av post och leveranser. Medlemmarna kan hämta sina försändelser när det passar dem bäst, vilket minskar behovet av att koordinera leveranser och öppna dörrar för bud och postpersonal.
  • Fastighetsboxar kan minska onödig pappers- och drivmedelsanvändning. Detta bidrar till att minska den ekologiska fotavtrycket.
  • Medlemmarna sparar tid genom att slippa vänta på leveranser eller besöka postkontor. Detta är särskilt värdefullt i en hektisk vardag.
  • Fastighetsboxar hjälper till att hålla ordning och reda på medlemmarnas post och paket. Det minskar risken för förväxlingar och ökar den övergripande organisationen inom föreningen.

Hur man implementerar fastighetsboxar i en bostadsrättsförening:

  1. Först och främst bör föreningen utvärdera om det finns ett behov av fastighetsboxar. Detta kan göras genom att intervjua medlemmarna och undersöka leveransvolymen och problem som upplevs med posthanteringen.

  2. Nästa steg är att kontakta olika leverantörer av fastighetsboxar och begära offerter. Det är viktigt att välja högkvalitativa och säkra boxar.

  3. Efter att ha fått offerter bör föreningen budgetera för installationen och driftskostnaderna för fastighetsboxarna.

  4. När beslutet är taget och budgeten är fastställd, kan installationen av fastighetsboxarna påbörjas. Det är också viktigt att planera för löpande underhåll och rengöring av boxarna.

  5. Medlemmarna bör informeras om de nya fastighetsboxarna och hur de används. Det är också viktigt att skapa tydliga riktlinjer för användning och säkerhet.

Boxicon

Vi på Boxicon har lång erfarenhet av att jobba med fastighetsboxar, och älskar det vi gör. Det gör att du kan känna dig trygg i att få bra hjälp när du vänder dit till oss. Slå oss gärna en signal.

Olle Årman
Fastighetsboxar för brf (bostadsrättsföreningar)
Varukorg