Om Boxicon

Utanför Västervik i Småland blandar vi lika delar passion, hantverk och erfarenhet för att ta fram våra produkter. Allt för ett slutresultat av absolut högsta kvalitet.
Sverige

Med en passion för fastighetsboxar

Boxicon tillverkar och distribuerar fastighetsboxen Lynx och en del andra produkter till den svenska och norska marknaden. All tillverkning sker i Västervik, Småland. Närproducerat, det är framtidens fastighetsboxsystem.

Framtidens fastighetsboxsystem

Boxicon tillverkar och distribuerar fastighetsboxen Lynx och en del andra produkter till den svenska och norska marknaden. All tillverkning sker i Västervik, Småland. Närproducerat, det är framtidens fastighetsboxsystem.

Att minska miljöpåverkan är idag inte ett plus, det är en förutsättning och ett måste och något som måste genomsyra hela bolaget. Som varuproducerande bolag är det här extra viktigt. Läs mer om vad och hur vi gör för att minska vårt avtryck på miljön. Minskat miljöavtryck, det är framtidens fastighetsboxsystem.

Nästan 30 % av alla paket som distribueras i Sverige kan delas ut i vanliga fastighetsboxar. Även om mängden brev minskar, blir fastighetsboxen därför mer relevant än någonsin som en del av distributionen av paket. Det ställer också högre krav på säkerhet. Med bra materialval och unika säkerhetslösningar är Lynx en säker produkt. Så levereras framtidens fastighetsboxsystem.

En kort tillbakablick

Bolaget grundades 2019, i vackra Småland, av Olle Årman och David Apelqvist, båda med lång erfarenhet av fastighetsboxar och produktion.

Första frågan vi ställde oss var om ett litet nystartat bolag kan producera fastighetsboxar i Sverige, där de stora aktörerna redan är etablerade och producerar sina varor i länder med helt andra lönenivåer? Är det dessutom möjligt att minska klimatavtrycket med 50 % eller mer, ha korta och säkra leveranstider, ett brett utbud av modeller och samtidigt leverera marknadens bästa produkt?

Vårt svar blev att det självklart är möjligt. Det är bara att utveckla en helt ny typ av fastighetsbox och jobba igenom logistiken ner till minsta detalj.

Bolaget presenterade den första modellen, Lynx Liggande, för marknaden i början av 2020. En helt ny och patenterad konstruktion. Mottagandet var fantastiskt. Inom några månader lanserade bolaget också modellerna Lynx Original, Lynx Ute och Lynx Special. Efter bara två år hade Boxicon en marknadsandel på 25 %. Sedan dess har bolaget fortsatt att ta marknadsandelar. Boxicons fastighetsbox Lynx är nu en av Sveriges mest sålda fastighetsboxmodeller.

Innovation

Innovativ teknik, kombinerad med Smålands långa tradition av högkvalitativt metallarbete och modern logistik. Det är Boxicon.

Innovation för oss är att hela tiden se hur produkten och bolaget kan bli bättre. Framför allt ser vi hela tiden på att minska vårt klimatavtryck och förbättra användarvänligheten.

Ta hjälp av en expert

Kontakta oss för att få tips, råd, vägledning eller en offert. Vi har hjälpt projekt i alla storlekar och med alla möjliga förutsättningar.
Varukorg