Offert

En del av den
koldioxidneutrala
fastigheten

För oss innebär miljötänk ett fokus på minskad miljöpåverkan i varje steg av produktion och logistik.
VÅRA PRODUKTER

MILJÖFOKUS

Alla produkter ska vara framtagna med miljöaspekten i åtanke.

LOKALT

Vi har svensk produktion med EU-producerade råvaror.

LEVERANSER

Leverans skickas direkt från tillverkning till slutkund.

SUNDAHUS

Våra produkter ska ha högsta betyg från Sundahus.

Våra grundpelare

Vi har några grundläggande riktlinjer som vi håller oss till när vi tar fram och tillverkar nya produkter.

Ett ansvar för miljön

Vår policy har alltid varit att se produktion, råmaterial och leverans ur en miljöaspekt och alltid se till att vi gör det bästa för miljön. Vi har vänt på varenda bockning, plåtbit och komponent för att hålla nere vårt koldioxidavtryck utan att tumma på kvaliteten.

Resultatet har blivit en hel del innovativa lösningar som innebär bättre och tåligare produkter, lokal produktion och snabbare leveranser. Allt bidrar till ett väsentligt lägre koldioxidutsläpp än importerade produkter.

Råvaror från Sverige och EU

All produktion sker i Småland; både plåtbearbetning, pulverlackering och montering. Vi skickar varorna direkt från fabriken till slutkund utan mellanlagring. Alla större råvaror tillverkas också i Sverige, och vi köper plåt från i svenska eller Europeiska gruvor och pulverlack från en lokal producent.

Vi garanterar att vi alltid väljer bästa möjliga råvara ur miljöaspekt samtidigt som vi uppfyller våra högt ställda kvalitetskrav.

Källsortering

Det är inte bara produktion och leverans som påverkar vår miljö och planetens framtid. När en produkt nått sin livslängd är det också viktigt med vad som händer när den ska kasseras. Alla våra produkter kan källsorteras i sin helhet, vilket gör dem lättare att återvinna.

Vi räddar världen - ett träd i taget

För varje såld fastighetsbox planterar vi ett träd. För en hållbar framtid.

Vi vill att du ska känna dig trygg när du köper produkter från oss. Inte bara att er post ligger säker, men att du också gör ett klokt miljöval. Vårt miljöprogram innebär att vi bland annat planterar ett träd för varje såld fastighetsbox. Se det som att du gör något för framtida generationer när du handlar från oss.

Högsta betyg från Sundahus

Sundahus är ett oberoende företag som tar fram miljöbedömningar av produkter och material för ett framtidssäkert byggande.
Sundahus hemsida

Miljöaspekter

Här är några av de delar i produkt, tillverkning och leverans som vi ser över noga för att göra ett så litet avtryck på miljön som möjligt.

UTVECKLING

Vi har vänt på varenda bockning, plåtbit och komponent för att hålla nere materialförbrukningen utan att tumma på kvaliteten. Totalt har vi fått ner det totala materialet med minst 20 % jämfört med andra motsvarande boxar. Vi har sökt patent för delar av produkten eftersom vi har infört en del helt nya tekniska lösningar under processen.

PRODUKTION

All produktion sker i Småland, både plåtbearbetning, pulverlackering och montering, och vi skickar varorna direkt från fabriken till dig som kund utan mellanlagring. Alla större råvaror tillverkas också i Sverige, vi köper plåt från svenska gruvor och pulverlack från en lokal producent.

KOMPONENTER

Vi har valt lås som tillverkas inom EU, och har valt produkter som kan garantera hög kvalitet och minsta möjliga miljöpåverkan. Vi vill att våra komponenter belastar miljön på minsta möjliga sätt.

GARANTIER

Vi kan garantera att ingen komponent eller del av produkten är tillverkad utanför EU. Vi garanterar också att vi alltid väljer bästa möjliga råvara ur kvalitets- och miljöaspekt.

MATERIALVAL

Plåten i boxen är svenskproducerad galvaniserat stål. Gångjärn och fästelement för gångjärn i rostfritt stål. Pulverlacken köper vi direkt från Axaltas svenska fabrik. Lås och huvudlås kommer från Assa och Eurolock och är producerade i EU.

LEVERANS

All leverans till kund sker från vår fabrik i Småland, och vi undviker mellanlagring och onödiga transporter. Vi paketerar med minsta möjliga mängd emballage och antal pallar.

Ta hjälp av en expert

Kontakta oss för att få tips, råd, vägledning eller en offert. Vi har hjälpt projekt i alla storlekar och med alla möjliga förutsättningar.

08-751 81 81

Kontakt

Boxicon fastighetsboxar

Boxicon moderniserar trapphus med miljövänliga, svensktillverkade fastighetsboxar för post och paket.
Få offert
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram