Offert

Referenser

Här har vi delat med oss av några referenser på installationer av Boxicons fastighetsboxar. Vill du veta mer eller har frågor har vi många fler referenser i Sverige att dela med oss av.

Kontakta oss

Stora Frösunda

Ett av Sveriges största flerbostadsprojekt under 2021 är Stora Frösunda i Solna. Med närhet både till grönområden och Stockholm city uppför Zengun över 400 lägenheter tillsammans med fastighetsutvecklaren Brabo.

Brabo är kända för att bygga både prisvärda och klimatsmarta bostäder, och då var det naturligt att välja Boxicon som leverantör av fastighetsboxar. Med produktion i Västervik och med endast material och råvaror från Sverige eller EU är trapphusinredning från Boxicon en naturlig del i den allt mer klimatsmarta fastigheten.

I första etappen av produktleveranser behövdes fastighetsboxar till en fastighet med många boende per trappuppgång, men liten yta i entrén att installera fastighetsboxar. Tillsammans med inköpare hittade vi en lösning med Lynx Original (som bara är 685 mm bred!), en av marknadens smalaste fastighetsboxar. Det slutgiltiga resultatet blev så naturligt bra att det ser ut som anläggningen är arkitektritad ner till minsta millimeter och ger ett trevligt och välkomnande intryck.

Leveranserna har fungerat smidigt, produkterna håller mycket hög kvalitet och Boxicon kommer att leverera även till de fastigheter som kommer att uppföras under 2022.

Strato

CA Fastigheter är ett av Sveriges största fastighetsbolag. Tillsammans med Panorama Properties har de byggt ett av Stockholms nya landmärken: det 19 våningar höga Strato, som är en del av Tobaksmonopolet på Södermalm.

Strato är ett av Stockholms prestigeprojekt och varje detalj i byggnaden har valts med ledord som design, elegans och hög kvalitet. Även fastighetsboxarna skulle vara en del i den vision som arkitekt och byggherre hade sett framför sig.

Den unika patentsökta konstruktion de hittade i Boxicons fastighetsbox Lynx var precis vad de hade letat efter. En fastighetsbox utan den tunga, svetsade stålramen som är en förutsättning för äldre fastighetsboxar och som fortfarande säljs på den svenska marknaden. Lynx genomtänkta konstruktion gör den både lätt och platseffektivt med ett elegent och smäcker design. Helt enkelt en fastighetsbox för den sofistikerade entrén där man vill göra ett gott intryck. Med dubbla brytlister för centraldörr och luckor råkar Lynx också vara marknadens säkraste fastighetsbox för förvaring av paketleveranser. 

Till Tobaksmonopolet har det hittills levererats över 200 postfack i form av fastighetsbox Lynx Original i kulören mörkgrå (RAL 7021).

Bäckby centrum

Det pågår en stor utveckling av stadsdelen Bäckby centrum i västra Västerås. Under de närmaste åren kommer 400-500 nya bostäder, butiker och miljöer att byggas. Inflyttning kommer ske med början redan 2021. Byggherre är Västerås kommunala bolag Mimer.

Skanska håller under hösten 2021 på att färdigställa flera delar av projektet där en av de första fastigheterna att stå färdig är ett flerbostadshus med 105 lägenheter och en ICA-butik.

Boxicon valdes ut som leverantör av fastighetsboxar och låsbara informationstavlor i trapphuset. Anledningarna var att Boxicon kombinerar ett modernt formspråk med ett bra pris och hög miljömedvetenhet.

Fastighetsboxarna som valdes är typen Lynx Original, en djupare variant av Boxicons fastighetsboxar som passar extra bra om väggutrymmet inte räcker till. Arkitekt valde produkter i citrongul RAL 1012 och kopparbrun RAL 8004 för att fastighetsboxarna både skulle gå i linje med övrig inredningsdesign men också bli en färgklick och stå i centrum i entrén.

Boxicon är ett svensk producent av trapphusinredning med rötter i Småland. Med egen tillverkning och måleri i Västervik med lokala råvaror kan Boxicon erbjuda flexibla lösningar, bra priser och trygga leveranser. Med Sveriges största utbud av kulörer kunde inköpare till Bäckby centrum få precis vad de sökte.

Fastighetsbolaget Mimer har varit mycket nöjda med leveransen och Boxicon kommer att leverera fastighetsboxar och trapphusinredning även till deras kommande projekt Kv Högne som Asplunds bygg uppför.

Vegastaden

I Haninge växer en helt ny stadsdel fram - Vegastaden - med 3000 planerade lägenheter och egen pendeltågsstation, förskolor, matvarubutiker och annat för att skapa en levande och modern del av Stockholm. Tanken är ett område med närhet till både natur och Stockholms innerstad.

Boxicon levererar fastighetsboxar till flera projekt i området. Bland annat till BOX Byggs projekt Vega kvarter 9 som Scandinavian Property Group, en av de ledande fastighetsutvecklarna i Skandinavien, initierade under 2019 och som stod färdig i slutet av 2021.

Fastighetsboxar behövdes i specialfärg med omgående leverans. De två kraven, tillsammans med ett konkurrenskraft pris och det bästa milljövalet, gjorde att valet snabbt blev Boxicon.

Med Boxicons monteringssystem med både monteringsplåtar och justeringsskruvar i bakplåtarna går fastighetsboxarna fortare att montera och sitter bättre mot väggen. Det kopplat med funktionalitet för förvaltningen gjorde att fastighetsägaren blev mycket nöjd med leveransen.

Brf Branddammen

Tornstaden, som bygger för Riksbyggen, valde Boxicon för sin installation av 70 postfack med Lynx Liggande till ett av deras nybyggnadsprojekt i Bandhagen  - bostadsrättsföreningen Branddammen. 

I planeringsstadiet var det tänkt att installera så kallade digitala fastighetsboxar, det vill säga att alla fack har elektroniska lås och LCD-namnskyltar som visar namn.  Men Riksbyggen valde i slutändan en traditionell men hållbar lösning med cylinderlås och färdigtryckta namnskyltar från Boxicon.

Lynx Liggande har en unik patentsökt konstruktion har materialmängden som behövs är betydligt mindre än de flesta andra fastighetsboxarna på marknaden. Med utveckling och produktion dem i Sverige med råvaror från Sverige och Europa minimeras avtrycket i naturen.

Stendörren Fastigheter

Boxicon levererade och monterade fastighetsboxar till en nyrenoverad kontorsfastighet i Spånga som ägs och förvaltas av Stendörren Fastigheter AB (publ).

Fastighetsboxarna är Lynx Liggande, Boxicons populära inomhusvariant av fastighetsboxar. Fastighetsboxarna placerades på stativ då det inte fanns tillräckligt med väggyta. En av enheterna levererades med fack i trippelstorlek för extra utrymme.

Med leverans direkt från vår fabrik i Västervik till fastigheten i Spånga, och med våra montörer som utförde installationen, kunde vi paketera ett mycket bra system till ett bra pris och med minsta möjliga miljöpåverkan.

Ta hjälp av en expert

Kontakta oss för att få tips, råd, vägledning eller en offert. Vi har hjälpt projekt i alla storlekar och med alla möjliga förutsättningar.

08-751 81 81

Kontakt

Boxicon fastighetsboxar

Boxicon moderniserar trapphus med miljövänliga, svensktillverkade fastighetsboxar för post och paket.
Få offert
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram