Referenser

Här har vi delat med oss av några referenser på installationer av Boxicons fastighetsboxar. Vill du veta mer eller har frågor har vi många fler referenser i Sverige att dela med oss av.
fastighetsboxar

Telefonfabriken

Framför konstfack, i populära Telefonplan, uppförde Einar Mattsson under perioden 2020-2022 157 nya bostadsrätter. Projektet går under namnet Brf Telefoncentralen och Telefonfabriken 7, eftersom husen ligger i anslutning till LM Ericssons gamla och k-märkta fabrikslokaler.

Vera arkitekter ritade huset. Arkitektkontoret har ritat fler av Einar Mattssons bostadshus i Stockholm, som projektet Haga Nova med 275 lgh, ett projekt som var nominerat till Årets Stockholmsbyggnad i 2019.

Einar Mattsson har sedan länge jobbat med att bygga hållbart. En del i det arbetet går ut på att identifiera aktörer som kan leverera produkter med lägre klimatavtryck. Den bästa produkten har hög kvalitet, lång livslängd och samtidigt en lägre påverkan under produktionen. Boxicons modell Lynx Special, som tillverkas helt i Västervik,  var ett enkelt val för projektet när de skulle köpa in fastighetsboxar.

För att passa in i den mörkare stilen på fasad och andra detaljer valde arkitekten att fastighetsboxarna, Lynx Stående, skulle komma i RAL 6015. svart oliv, en mörkt grön färg.

fastighetsboxar utomhus

Söderport

Peab och Grundingen Fastigheter uppförde nya hyresrätter i området Söderport i Norrköping. Med en modern träfasad och med fokus på minsta möjliga miljöpåverkan valde beställaren att köpa fastighetsboxar från Boxicon. Arkitekter för projektet är ÅWL arkitekter och Enter Arkitekter.

Med produktion i Västervik, bara 10 mil från arbetsplatsen, fick projektet lokalt producerade fastighetsboxar. Projektet såldes vidare till Trenum och Balder, som ska förvalta bostäderna framåt.

Modellen är Lynx Ute, helt tillverkad i varmförzinkad plåt, DX51D+Z275, som ger mycket högt korrosionsskydd. Låsen är fryståliga och färgen, även den tillverkad i Sverige, UV-beständig och gjord för utomhusbruk.

Här valde arkitekten att fastighetsboxarna. av modellen Lynx Ute, skulle lackeras i RAL 3007, svartröd.

fastighetsboxar

Vaktstugan

ÅWL Arkitekter har på uppdrag av Wåhlin Fastigheter utvecklat projektet Vaktstugan 1, etapp 2. 114 lägenheter fördelade på fem trapphus. Projektet nominerades till årets byggnad i Sundbyberg. Projektet stod klart för inflyttning 2021.

ÅWL Arkitekter är en av Stockholms mest erkända arkitektkontor, och har bland annat ritat Kajen 5, ett landmärke på 25 våningar som uppfördes under perioden 2013-2016 på Liljeholmskajen.

Wåhlin Fastigheter är en av Stockholms större fastighetsägare med 3500 lgh och 200 lokaler i sitt bestånd. De uppför aktivt nya fastigheter i Stockholmsområdet. Längs Enköpingsvägen i Sundbyberg kommer de under ett antal år att uppföra många hundra nya lägenheter.

Partnex är en samverkansentreprenör med ett erfaret team byggare. De uppför bostadsfastigheter i och runt Stockholm. De har närmare 500 lägenheter i produktion, vilket gör dem till en av de stora bostadsbyggarna i Norra Stockholm.

Fastighetsboxarna, modell Lynx Liggande, kom i standardkulör RAL 7001 silvergrå.

fastighetsboxar

Stora Frösunda

Ett av Sveriges största flerbostadsprojekt under 2021 är Stora Frösunda i Solna. Med närhet både till grönområden och Stockholm city uppför Zengun över 400 lägenheter tillsammans med fastighetsutvecklaren Brabo.

Brabo är kända för att bygga både prisvärda och klimatsmarta bostäder, och då var det naturligt att välja Boxicon som leverantör av fastighetsboxar. Med produktion i Västervik och med endast material och råvaror från Sverige eller EU är trapphusinredning från Boxicon en naturlig del i den allt mer klimatsmarta fastigheten.

I första etappen av produktleveranser behövdes fastighetsboxar till en fastighet med många boende per trappuppgång, men liten yta i entrén att installera fastighetsboxar. Tillsammans med inköpare hittade vi en lösning med Lynx Original (som bara är 685 mm bred!), en av marknadens smalaste fastighetsboxar. Det slutgiltiga resultatet blev så naturligt bra att det ser ut som anläggningen är arkitektritad ner till minsta millimeter och ger ett trevligt och välkomnande intryck.

Leveranserna har fungerat smidigt, produkterna håller mycket hög kvalitet och Boxicon kommer att leverera även till de fastigheter som kommer att uppföras under 2022.

fastighetsboxar

Strato

CA Fastigheter är ett av Sveriges största fastighetsbolag. Tillsammans med Panorama Properties har de byggt ett av Stockholms nya landmärken: det 19 våningar höga Strato, som är en del av Tobaksmonopolet på Södermalm.

Strato är ett av Stockholms prestigeprojekt och varje detalj i byggnaden har valts med ledord som design, elegans och hög kvalitet. Även fastighetsboxarna skulle vara en del i den vision som arkitekt och byggherre hade sett framför sig.

Den unika patentsökta konstruktion de hittade i Boxicons fastighetsbox Lynx var precis vad de hade letat efter. En fastighetsbox utan den tunga, svetsade stålramen som är en förutsättning för äldre fastighetsboxar och som fortfarande säljs på den svenska marknaden. Lynx genomtänkta konstruktion gör den både lätt och platseffektivt med ett elegent och smäcker design. Helt enkelt en fastighetsbox för den sofistikerade entrén där man vill göra ett gott intryck. Med dubbla brytlister för centraldörr och luckor råkar Lynx också vara marknadens säkraste fastighetsbox för förvaring av paketleveranser. 

Till Tobaksmonopolet har det hittills levererats över 200 postfack i form av fastighetsbox Lynx Original i kulören mörkgrå (RAL 7021).

fastighetsboxar

Bäckby Centrum

Det pågår en stor utveckling av stadsdelen Bäckby centrum i västra Västerås. Under de närmaste åren kommer 400-500 nya bostäder, butiker och miljöer att byggas. Inflyttning kommer ske med början redan 2021. Byggherre är Västerås kommunala bolag Mimer.

Skanska håller under hösten 2021 på att färdigställa flera delar av projektet där en av de första fastigheterna att stå färdig är ett flerbostadshus med 105 lägenheter och en ICA-butik.

Boxicon valdes ut som leverantör av fastighetsboxar och låsbara informationstavlor i trapphuset. Anledningarna var att Boxicon kombinerar ett modernt formspråk med ett bra pris och hög miljömedvetenhet.

Fastighetsboxarna som valdes är typen Lynx Original, en djupare variant av Boxicons fastighetsboxar som passar extra bra om väggutrymmet inte räcker till. Arkitekt valde produkter i citrongul RAL 1012 och kopparbrun RAL 8004 för att fastighetsboxarna både skulle gå i linje med övrig inredningsdesign men också bli en färgklick och stå i centrum i entrén.

Boxicon är ett svensk producent av trapphusinredning med rötter i Småland. Med egen tillverkning och måleri i Västervik med lokala råvaror kan Boxicon erbjuda flexibla lösningar, bra priser och trygga leveranser. Med Sveriges största utbud av kulörer kunde inköpare till Bäckby centrum få precis vad de sökte.

Fastighetsbolaget Mimer har varit mycket nöjda med leveransen och Boxicon kommer att leverera fastighetsboxar och trapphusinredning även till deras kommande projekt Kv Högne som Asplunds bygg uppför.

fastighetsboxar

Vegastaden

I Haninge växer en helt ny stadsdel fram – Vegastaden – med 3000 planerade lägenheter och egen pendeltågsstation, förskolor, matvarubutiker och annat för att skapa en levande och modern del av Stockholm. Tanken är ett område med närhet till både natur och Stockholms innerstad.

Boxicon levererar fastighetsboxar till flera projekt i området. Bland annat till BOX Byggs projekt Vega kvarter 9 som Scandinavian Property Group, en av de ledande fastighetsutvecklarna i Skandinavien, initierade under 2019 och som stod färdig i slutet av 2021.

Fastighetsboxar behövdes i specialfärg med omgående leverans. De två kraven, tillsammans med ett konkurrenskraft pris och det bästa milljövalet, gjorde att valet snabbt blev Boxicon.

Med Boxicons monteringssystem med både monteringsplåtar och justeringsskruvar i bakplåtarna går fastighetsboxarna fortare att montera och sitter bättre mot väggen. Det kopplat med funktionalitet för förvaltningen gjorde att fastighetsägaren blev mycket nöjd med leveransen.

fastighetsboxar

Brf Branddammen

Tornstaden, som bygger för Riksbyggen, valde Boxicon för sin installation av 70 postfack med Lynx Liggande till ett av deras nybyggnadsprojekt i Bandhagen  – bostadsrättsföreningen Branddammen. 

I planeringsstadiet var det tänkt att installera så kallade digitala fastighetsboxar, det vill säga att alla fack har elektroniska lås och LCD-namnskyltar som visar namn.  Men Riksbyggen valde i slutändan en traditionell men hållbar lösning med cylinderlås och färdigtryckta namnskyltar från Boxicon.

Lynx Liggande har en unik patentsökt konstruktion har materialmängden som behövs är betydligt mindre än de flesta andra fastighetsboxarna på marknaden. Med utveckling och produktion dem i Sverige med råvaror från Sverige och Europa minimeras avtrycket i naturen.

fastighetsboxar utomhus

Stendörren Fastigheter

Boxicon levererade och monterade fastighetsboxar till en nyrenoverad kontorsfastighet i Spånga som ägs och förvaltas av Stendörren Fastigheter AB (publ).

Fastighetsboxarna är Lynx Liggande, Boxicons populära inomhusvariant av fastighetsboxar. Fastighetsboxarna placerades på stativ då det inte fanns tillräckligt med väggyta. En av enheterna levererades med fack i trippelstorlek för extra utrymme.

Med leverans direkt från vår fabrik i Västervik till fastigheten i Spånga, och med våra montörer som utförde installationen, kunde vi paketera ett mycket bra system till ett bra pris och med minsta möjliga miljöpåverkan.

Ta hjälp av en expert

Kontakta oss för att få tips, råd, vägledning eller en offert. Vi har hjälpt projekt i alla storlekar och med alla möjliga förutsättningar.
Varukorg