Olle Årman

olle årman

Olle Årman, en expert på fastighetsboxar. Hur hamnade Olle Årman egentligen i fastighetsboxbranschen? Läs mer nedan!

2005 kom det ut nya riktlinjer för postutdelning. Enligt dessa skulle alla flerbostadshus installera fastighetsboxar innan utgången av 2010. På kort tid behövde den Svenska marknaden över 2 miljoner postfack levererade. 

Olle Årman och en vän började direkt under samma år att se på möjligheten att lansera en produkt på den växande marknaden. Två år senare, 2007, grundades bolaget Dinbox Sverige AB. Redan 2010 blev bolaget störst på fastighetsboxar i Sverige. Många postfack hade levererats, men behovet i Sverige var inte täckt. År 2018, efter drygt elva år som VD på Dinbox, slutade Olle på bolaget. 

Efter en tid var det dags för nya tag, och Olle Årman startade tillsammans med Magdalena Sevelin och David Apelqvist bolaget Boxicon AB. Redan under det första året nådde Boxicon en omsättning på över fem mkr, för att ett år senare omsätta närmare tolv mkr. Det tredje året kommer Boxicon att fortsätta sin tillväxtresa och nå en omsättning på ett stycke över 20 mkr. Att nå den här tillväxten i en traditionell bransch kräver teknisk innovation och smarta logistiska och administrativa lösningar.  

Olle Årman, tillsammans med Boxicons utvecklingsteam, tog fram helt ny typ av fastighetsbox – Lynx. Lynx är unik på många sätt, och är både utvecklad och tillverkad helt och hållet i Sverige. Egenskaperna hos fastighetsboxserien är i många delar så unika att konstruktionen är patenterad. Som den första fastighetsboxen i Sverige någonsin.

Första leveranserna till kund gjordes under maj 2020 till kunder i Sverige och Norge, och mottagandet var fantastiskt. Sedan första leveranserna har Boxicon på bara två år vuxit till Sveriges näst största leverantör sett till antal levererade postfack, och ser en enorm potential för fortsatt tillväxt kommande år. Kvalitet, miljö, och att kunna vägleda kunder till den absolut bästa upplevelsen när de projekterar och köper fastighetsboxar har sedan dag ett varit ledorden.

Boxicon och Olle Årman har bara börjat att leverera nyheter på marknaden. Under 2023 kommer flera nyheter ut på marknaden för att säkerställa en god tillväxt och ge boende och fastighetsförvaltare nya möjligheter.

Varukorg