Brf Gundersberg

Brf Gundersberg

I Saltsjöbaden, utanför Stockholm, med utsikt över natursköna Skurusundet ligger Brf Gundersberg. De tre sammanlänkade fastigheterna byggdes 1960. Intressant är att föreningen Brf Gundersberg bildades redan 1986, men att det sedan tog nästan 20 år innan fastigheten gick ut försäljningen och föreningen fick friköpa fastigheten från ägaren. 

Föreningen beslutade att uppgradera sina entréer inför 2022. En självklar del i en sådan process är att investera i mer moderna post- och paketlösningar. Tidigare fick föreningen post genom dörren, något som dels kan störa boende då post och tidningar kan dimpa ner i tid och otid. Det går heller inte att få paket genom inkastet, varför boende alltid hänvisas till närmaste ombud. 

Michael Ericsson och övriga styrelsen valde att köpa helt svenskproducerade fastighetsboxar från Boxicon. De valde modellen Lynx liggande 1×6, ett smidigt system som bara väger drygt 20 kg och är mycket enkelt att montera och föreningen valde att montera boxarna själva med hjälp av den medföljande pedagogiska manualen. 

Föreningen valde också att köpa tidningshållare Lupus för att fortsätta att få tidningarna utdelade vid lägenhetsdörren, då de inte längre hade kvar inkast i dörren. Lupus är en funktionell tidningshållare, som produceras av Boxicon i Västervik. Utan inkast i dörrarna ökar säkerhet och lägenheterna blir säkrare celler vid eventuell brand då inte brand och rök kan ta sig igenom inkastet som annars är en av de svaga punkterna i lägenheten. 

FöreningBRF Gundersberg
Organisationsnr716419-7845
Registreringsår1986
KommunBjörknäs – nacka
Antal lägenheter36
Antal följare12
Senast uppdaterad21 augusti 2022

Varukorg