Brf Kärnhuset

Brf Kärnhuset

Peter Nordlander på Brf Kärnhuset fick i uppdrag att införskaffa postboxar till Brf Kärnhuset i Huddinge. Föreningen äger tre mindre huskroppar med 10, 10 och 8 lgh med mindre plats inomhus. Fastighetsboxarna behövde därför placeras utomhus. 

Med erfarenhet från installationsbranschen och erfarenhet av de utmaningar som utomhusinstallationer för med sig var det viktigt att välja rätt ingående material till boxarna. Boxicon använder en högkvalitativ EU-producerad varmförzinkad plåt DX51D+Z275 som ger ett mycket gott rostskydd. 

Men plåten är inte det enda viktiga, även andra delar i postboxen behöver vara av hög kvalitet. Rostfria detaljer är av hög kvalitet och pulverlacken kommer från Axalta och deras fabrik i Västervik, Småland. 

Föreningen valde att montera sina postboxar själva på fasader bredvid entréerna utomhus, med Boxicon unika specialtak Tätt som ser till att post och paket håller sig torra året runt och oavsett väder. 

Med taket Tätt tog Boxicon ett stort steg mot torrare post och paket. Såsom kraven för fastighetsboxar ser ut i Sverige är det alltid risk vid mycket regn att vatten rinner in i boxen och blöter ner posten. Boxicons modell Lynx Ute är välbyggd för att motstå vatten även vid större mängder, men vatten kan alltid ta sig in när vinden ligger på åt fel håll. För att skydda postboxarna extra utvecklade Boxicon ett tak som går ut extra mycket över fastighetsboxens front och även skyddar på sidorna. Förutom ett mycket gott skydd ger taket boxarna en speciell och populär Boxicon-stil. 

FöreningBRF Kärnhuset
Organisationsnr769601-0441
Registreringsår1995
KommunHuddinge
Antal lägenheter28
Senast uppdaterad02 november 2021

Varukorg