Brf Kolvringen

Brf Kolvringen

Brf Kolvringen består av 44 bostadslägenheter. Postutdelningen skulle inte längre göras genom inkast i dörren och föreningen beslut att se på fastighetsboxar som alternativ.

Fastigheten byggdes 1948 som arbetarbostäder till Davos produktion av kolvringar till marindieslar. Företaget som bildades redan 1851 hade redan då funnits på platsen i nästan 100 år. Företaget finns kvar, men har flyttat till Mölnlycke företagspark och ingår som varumärke i Federal Mogul. 

Fastigheternas utformning med bostäder i två plan och inga gemensamma entréer att placera system gjorde att föreningen valde att se på fastighetsboxar för utomhusinstallation som skulle placeras tillsammans och monteras på en plats i området. 

Bengt Ove från Brf Kolvringen fick hjälp av en av våra experter, Anders Årman, med ett förslag som passade föreningen. 5×9 postfack att montera på en vägg med Boxicons unika tak Tätt för att skydda post och paket från vatten. Inte bara boxarna, utan också skydda medan brevbäraren öppnar hela systemet och luckorna inte ger något skydd alls. Taket ger också ett skydd mot att vatten rinner över boxens front och får låsen att frysa. Tex som på bilar, där både dörrar och lås kan frysa, eftersom vatten helt enkelt lägger sig på ytan och fryser. 

Boxarna installerades innan sommaren 2022 och kommer att sitta på plats under många år framöver och vara en del i framtidens infrastruktur för post- och paketutdelning. 

FöreningBRF Kolvringen
Organisationsnr757201-1323
Registreringsår1948
KommunPartille
Antal lägenheter44
Antal följare5
Senast uppdaterad08 december 2022
Varukorg