Fiskargränd

Fiskargränd

I centrala Jönköping ligger gatan Fiskargränd. Gatan vetter ut mot Munksjön, och Sveriges nästa största sjö, Vättern ligger inte mer än 100 m därifrån. På Fiskargränd installerades en av de första digitala postboxarna i Jönköping i 2016. Sedan den installationen gjordes har utvecklingen gått framåt, och idag finns nya produkter på marknaden.

Samma person som var med att köpa in de digitala fastighetsboxarna till Fiskargränd i Jönköping är idag med att välja nya digitala postboxar när Riksbyggen ska uppgradera fastigheter som de förvaltar åt Unobo. Kraven var högt ställda.

Fastighetsboxarna ska monteras utomhus, och vara komplett utrustade med digital namnskylt och ellås. De ska byggas in i byggnader som står utomhus, utan tillgång till internet, vilket med äldre digitala postboxar innebär det blir betydande kabeldragningar för att tillföra internet. Helt andra krav än för installationen på Fiskargränd 6 år tidigare.

Valet föll på marknadens förmodligen bästa digitala fastighetsbox, Lynx Ute Digital från Boxicon, med teknik från Loxess. Systemet är utrustad med centralen LXC-4G-22. Med sin 4G-modul behöver den inte kopplas till Ethernet eller PoE (Power over Ethernet), systemet behöver bara tillgång till 24 eller 230 v för att fungera. Systemet konfigureras helt och hållet innan leverans och kommer uppmärkt och driftsatt till fastigheten, vilket sparar mycket tid och problem på plats och gör systemet till ett Plug-n-play system. Koppla i kontakten, så är det klart. Äldre digitala fastighetsboxar, som de på Fiskargränd, kräver omfattande lokal driftsättning vilket tar tid och ofta är kombinerat med problem inför driftsättning.

Namnskyltarna är epappersdisplayer, vilket är enklare att läsa, drar mindre energi och ger ett diskretare intryck än LCD-skyltar som lyser konstant, och som varit de vanligaste på marknaden under de 10 år som digitala fastighetsboxar har funnits på den svenska marknaden.

Varukorg