Offert

Hur fungerar porttelefon?

hur fungerar porttelefon

Hur fungerar porttelefon? Idag har det blivit vanligt med digitala porttelefoner. Då använder du din mobil eller fasta telefon för att låsa upp porten till besökare.

Porttelefon - Vad är det?

En porttelefon är en telefon som kommunicerar mellan din lägenhet och ytterdörren vid din trappuppgång. När du får besök ringer personen på hos dig via porttelefonen och du kan uppifrån din lägenhet låsa upp ytterdörren. Så att du inte behöver gå ner och öppna för gäster.

Det har funnits porttelefoner i decennier, men nu är porttelefonerna digitala. Olika operatörer erbjuder olika slags lösningar. Vanligtvis kan du använda din mobil, men vissa mottagare kopplar också porttelefonen till en fast telefon.

Så fungerar en porttelefon?

När en person ska besöka dig ringer personen till din telefon. Genom att din telefon är kopplad till operativsystemet kan du då med telefonens hjälp öppna ytterdörren. Vissa operatörer har en display utanför ytterdörren med de boendes namn. Då kan besökaren använda den displayen. I annat fall går allt via mobilen. Då krävs det att personen ifråga har ditt telefonnummer.

Hos vissa porttelefonoperatörer kan du bara öppna dörren, medan andra tillåter dig att tala med besökare. Vanligtvis fungerar displayen utanför ytterdörren mellan klockan 06-21, därefter måste besökare ha ditt personliga nummer. Detta för att minska risken för busringningar.

Fördelar med porttelefon

Först och främst kan du öppna dörren till besökare uppifrån lägenheten. Du slipper springa i trappan. Det är särskilt skönt ifall du är sjuk eller skadad. För det andra vet du vem det är som vill komma in, ifall du har en porttelefonservice där du kan tala med personen. Vilket naturligtvis både har för- och nackdelar beroende på vem som ringer på. Om servicen är kopplad till din mobil behöver besökarna dock inte veta om att du är hemma. Du väljer själv ifall du ska öppna. För det tredje kan du låsa upp ytterdörren till en familjemedlem eller vän som kan vänta inne i trappuppgången, ifall du ännu inte kommit hem.

Länkar till olika porttelefoner (dom största i Sverige)

Signalisten

Familjebostäder

HSB

Bostadsrätterna

BRF Masthugget (sveriges största)

Ta hjälp av en expert

Kontakta oss för att få tips, råd, vägledning eller en offert. Vi har hjälpt projekt i alla storlekar och med alla möjliga förutsättningar.

08-751 81 81

Kontakt
Copyright © 2023 Boxicon Fastighetsboxar AB, Org. 559205-7383
menu-circlecross-circle