Hur ofta töms postlådor?

Hur ofta töms postlådor

Hur ofta töms postlådor? Ska du lägga ett brev eller paket på postlådan och vill försäkra dig om att det kommer fram i tid? Då är det bra att veta hur ofta olika postlådor töms. Läs vidare för att ta reda på det.

Då töms postlådan

När du ska skicka iväg en försändelse som du vill ska komma fram i tid är det viktigt att du har koll på när postlådan du lägger försändelsen på töms. Generellt kan man säga att de flesta brevlådor töms varje vardag, men det finns några undantag från den regeln. Det kan med andra ord vara bra att ta reda på när de olika postlådorna i ditt närområde töms.

Ofta finns en lapp på brevlådan som anger när den töms. Finns inte det kan du använda dig av Postnords app och söka på en brevlåda för att få reda på när den töms. Det gör du genom att surfa in på Postnords hemsida. Där klickar du in på ”sök postlåda” och skriver in ditt Postnummer. Du får då upp samtliga postlådor i ditt närområde och kan se vilka dagar de töms.

Postlådor töms på olika klockslag

Det är inte bara vilken dag som postlådan töms på som du behöver hålla reda på. Olika postlådor töms nämligen även vid olika tidpunkter. Det kan innebära att du har en postlåda i ditt närområde som töms klockan 9.00 och en postlåda som töms klockan 13.00. Ska du då lägga på ditt brev på postlådan och är ute efter klockan 9.00 kan det alltså vara bra att lägga det på den postlåda som töms klockan 13.00. I annat fall kommer det att gå en extra dag innan ditt brev skickas iväg.

Genom att ta reda på när just din valda brevlåda töms kan du alltid vara säker på att få iväg dina brev i tid. Hur hittar jag det? ta en titt på Postnords App.

Varukorg