KUNDCASE: HSB Brf Klämmagården Alingsås

Föreningen ligger omgärdad av Arrendegatan mot norr och väster, Säterigatan åt öster och en liten cykelväg åt söder. Totalt finns 118 hushåll i föreningen, utan några bilvägar in på området. Det är så det ska vara, det ger ett lugn i området och är den del i idyllen på Brf Klämmagården.

Området består av radhuslängor, där varje fristående hus har 3-6 hushåll. De ligger utspridda över området på ett icke symmetriskt sätt. Det ger en mysigare känsla, när det inte är raka gator som sträcker sig genom hela området. Området är också målat i olika färger, från djupt rött till gult och två nyanser av blått. Alla detaljer är vita, och taken täckta av rött tegel.

I 2022 ombad föreningen att byta ut sina brevlådor, utanför respektive bostad, till samling av lådor vid färre platser, alltså postboxar. Det för att öka effektiviteten för brevutdelarna, som slipper att springa runt i hela området för att dela ut brev och paket. Men det handlar inte bara om effektivisering utan också om en anpassning till vilken typ av brev som delas ut. Tidigare var den absoluta majoriteten av breven platta kuvert. Idag är många brev snarare paket, vilket gör det svårt att bära dem runt på ett smidigt sätt.

Brf Klämmagården valde efter utvärdering fastighetsboxar från Boxicon, modellen Lynx Ute. Lynx Ute är en postbox som är helt tillverkad i Sverige, i supermaterialet Magnelis. Det är fastighetsboxen ett fantastiskt rostskydd, och korrossivitetsklassen når hela C5. Det gör att Boxicon kan lämna 12 års rostskyddsgaranti.

Det finns olika skydd att välja till postboxarna, för att hålla regn och snö borta från posten och låsen. Brf Klämmagården valde att installera skyddstaket Tätt. Det är ett tak som går ut 19 cm över takets front och även ger skydd om sidorna. Med det taket är post och paket torra året om.

Varukorg