Kundcase: BRF Riksbyggen Klintehus 1 installerade postboxar

Klintehamn är en klassisk gammal svensk industriort som haft, och har, en livskraftig industri sedan tidigt 1600-tal. En stor del av tätorten utgörs av en hamn där det genom århundraden har skeppats ut kalk, tjära och trävaror. I modern tid, utöver timmer och flis, bland annat djurfoder och potatissallad som båda produceras på orten. Även Skidcar exporterad från orten till hela världen. Skidcar är en övningsramp som används för att simulera körning i halka.

Vart finns BRF riksbyggen klintehus 1?

På Herlitzgatan 1 till 35 och Skolkvior 2 till 52 ligger Brf Riksbyggen Klintehus 1, en förening med 50 st lägenheter, varav de flesta tvårummare. Föreningen ålades av Forum För Fastighetsboxar att installera just fastighetsboxar.

Föreningen hade höga kvar på postboxarna, både avseende färg och funktion. Några av fastighetsboxarna skulle installeras inomhus, och några utomhus. Husen är i huvudsak byggda av vit mexisten, gavlar och detaljer är målade i svart och taken är i rött tegel. Balkonger och garagelängor är målade i falurött och föreningen ville därför ha även postboxarna i samma färg, för att de inte skulle sticka ut för mycket.

Valet föll på Boxicons modeller Lynx Liggande för inomhusinstallationerna, och Lynx Ute för utomhusinstallationerna. De två inomhusinstallationerna består av 2 st 1×4-boxar, på två olika platser. Utomhusinstallationerna består av två anläggningar om 18 respektive 24 postboxar, monterade på garageväggar.

Brf Riksbyggen Klintehus 1 valde att själva installera postboxarna, och de levererades direkt från Boxicons fabrik i Västervik i april 2023. Intressant är att fågelvägen, eller med båt snarare, är det inte längre än ungefär 8 mil från Västervik till Klintehamn.

Varukorg