Kundcase: Vi monterar postboxar hos Brf Thingvellir

Thingvellir eller Þingvellir, eller översatt till modern svenska Tingvalla är ett namn med anor från tiden för 1000 år sedan, vikingatiden. Thingvellir är platsen där vikingarna på Island höll sitt första riksmöte, det så kallade Alltinget. Området är idag en nationalpark och är upptagen på Unescos världsarvslista.

För en bostadsrättsförening i Uppsala, kan det synas ett passande namn, eftersom Uppsala själva kan stoltsera med en rik historia från vikingatiden. Föreningen ligger på Reykjaviksgatan i Stadsdelen Ekeby, strax väster om centrala Uppsala.

Föreningen ålades att installera fastighetsboxar för att underlätta för brevbärarna och deras möjlighet att dela ut post i området. Mängden platta kuvert minskar drastiskt samtidigt som allt fler paket skickas genom den postala infrastrukturen. Paket är svårare för brevbäraren att bära runt i en väska i ett större området. Istället samlas alla lådor inom ett området på en eller ett fåtal platser, dit brevbäraren kan köra med ett fordon.

Vilken fastighetsbox valde BRF Thingvellir?

Valet av fastighetsboxar för bostadsrättsföreningar föll på Boxicons modell Lynx Ute, en fastighetsbox helt tillverkad i Magnelis. Ett material som ge postboxen en korrosivitetsklass på hela C5. Det gör att boxen kommer att klara många år utomhus, och Boxicon lämnar hela 12 års rostskyddsgaranti. Systemen är vidare utrustade med lås som är avsedda för utomhusbruk, och kan utrustad med skyddsdörrar eller specialtaket Tätt för att ge skydd mot väder och vind.

Brf Tingvellir valde att installera boxarna på en relativt oskyddad plats men utan tak eller skyddsdörrar. Även om boxarna klarar sig fint utomhus utan något skydd, kommer regn som rinner längs boxen att kunna frysa, vilket kan ställa till det i de värsta höst- och vintervädren och riskerar att göra att luckorna och låsen fryser. Därför valde Brf Thingvellir att installera skyddsdörrar i efterhand, något som alltid går att göra till Boxicons Lynx Ute. Genom det enkla greppet står boxarna skyddade i alla väder och smälter in i fasaden på ett snyggt sätt.

Varukorg