Milstolpe i Boxicons miljöarbete

Lynx från Boxicon: ett grönt betyg från Sundahus och Byggbedömningen

I dagens alltmer miljömedvetna samhälle är det avgörande att företag erbjuder hållbara byggmaterial som ger ett mindre klimatavtryck. Boxicon sticker ut i denna bemärkelse, med vår produkt fastighetsbox Lynx. Lynx har precis fått högsta betyg från både Sundahus och Byggvarubedömningen. Men det är inte allt – Lynx har även tagit fram en EPD, en standardiserad livscykelanalys för produkten. För oss på Boxicon är det viktigt att ligga i framkant när det gäller transparens och minsta möjliga mijlöpåverkan.

Lynx – En hållbar framtid

Lynx är en innovativt fastighetsbox – det är inte bara robust och användarvänlig, det är även en banbrytande produkt när det kommer till att minimera miljöpåverkan. Med ett ständigt ökat fokus på att bevara vår planet för kommande generationer är Lynx ett bevis på att det är möjligt att bygga med omsorg om miljön, utan att kompromissa med kvaliteten.

Högsta Betyg från Sundahus och Byggbedömningen

Sundahus och Byggvarubedömningen är två av de mest respekterade organisationerna inom bygg- och fastighetssektorn. De har båda granskat och betygsatt Lynx från Boxicon, och resultatet är imponerande. Lynx har fått högsta betyg. Det är en bekräftelse på att vårt arbete med att både minimera mängden material, och att välja de bästa materialen ger resultat.

Det är inte bara kvaliteten hos fastighetsboxen Lynx som sticker ut, utan också den betydande minskningen av klimatpåverkan jämfört motsvarande produkter och den minimala användningen av naturresurser. Detta gör den till ett utmärkt val för alla som är angelägna om att minska klimatpåverkan i det egna projektet och bidra till en mer hållbar fastighet.

EPD-märkning för transparens

En annan faktor som gör Lynx från Boxicon så imponerande är dess Environmental Product Declaration (EPD), eller miljövarudeklaration på svenska. EPD är en standardiserad rapport som ger detaljerad information om en produkts miljöpåverkan under hela dess livscykel. Detta innebär att konsumenter och företag kan göra välgrundade beslut när de väljer byggmaterial.

Med EPD-märkning visar Boxicon sitt engagemang för öppenhet och miljömedvetenhet. Lynx-kunder kan vara säkra på att de använder ett material som inte bara är högpresterande, utan också ger ett en lägre miljöpåverkan.

Ett grönt val med Boxicon

Lynx från Boxicon har bevisat sig vara ett av de mest innovativa och miljövänliga byggmaterialen på marknaden. Med högsta betyg från Sundahus och Byggbedvaruömningen, samt EPD-märkning, är det ett utmärkt val för alla som strävar efter att bygga hållbart och minska sin miljöpåverkan.

Det är tydligt att Boxicon är dedikerade till att erbjuda produkter som är både effektiva och miljövänliga. Lynx är ett utmärkt exempel på hur företag kan driva förändring i byggindustrin och göra det möjligt för oss att bygga en mer hållbar framtid.

Välkommen in i framtiden med Lynx från Boxicon – ett val som inte bara gynnar ditt projekt, utan även minskar avtrycket på miljön.

Se och ladda ner certifik i vårt dokumentbibliotek

Varukorg