Namnskylt lägenhet?

namnskylt lägenhet

Varje lägenhet behöver en namnskylt. Både nere vid ingången och på lägenhetsdörren.

Namnskylt

En namnskylt är en liten skylt som berättar vem som bor i lägenheten, eller vilket företag som huserar där. Vanligtvis står det bara efternamn, eller initialen för förnamnet samt efternamn, som K. Svensson för Karin Svensson.

Utanför ingången till ett hus brukar det finnas namnskyltar samt personlig ringklocka till just den lägenheten. Så att besökare ser vilka som bor i huset och kan ringa på så att personen som de ska besöka kan öppna ytterdörren åt dem. Det ska alltid finnas uppsatt en förteckning över vilka som bor eller har företag i en byggnad.

Därför ska det finnas en namnskylt på din lägenhet

Det finns flera anledningar till att det ska finnas en namnskylt både på lägenhetsdörren och nere vid ingången. Först och främst underlättar det för brevbäraren, som snabbt kan se vilka som bor i huset. För det andra underlättar det för alla besökare. Säg att du ska besöka en vän men är osäker på vilken trappuppgång personen bor i. Genom att först kunna läsa allas namn vid ingången, och sedan kunna läsa en lägenhetsskylt på dörren, så hittar du lätt rätt.

För det tredje är det viktigt för polis, brandkår och ambulanspersonal. Dels behöver de veta vilka lägenheter det bor folk i, dels ska de kunna hitta rätt ifall en person har ringt efter dem. Om det brinner i ett hus är det viktigt att brandkåren bara går in i lägenheter där någon bor, och inte utsätter sig själva för fara genom att gå in i lägenheter som är tomma.

Sätta upp namnskylten

Det är hyresvärdens ansvar att sätta upp en namnskylt. Bor du i en bostadsrätt ska du förhöra dig med bostadsrätten kring namnskylt. Det är vanligt att hyresvärden eller bostadsrättsföreningen vill att alla namnskyltar ser likadana ut. Så att det ser snyggt och ordningsamt ut.

Varukorg