När delas posten ut?

när delas posten ut

När delas posten ut? Väntar du på ett viktigt brev som ska dimpa ned i brevlådan? Då kan det vara bra att veta när posten delas ut. Idag är det nämligen inte längre så att posten kommer varje vardag så som den gjorde tidigare, därför kan det vara bra att uppdatera dig om hur rutinerna kring postutdelning ser ut idag.

Få svar här:

Då delas posten ut

Den 2:a maj 2022 skedde en förändring med postutdelningen. Tidigare delades posten ut till alla hushåll varje vardag, men den nya förändringen innebär att posten nu bara delas ut varannan dag. Det beror på att antalet skickade brev kraftigt har minskat. Det i sin tur betyder att det inte finns behov för en lika frekvent postutdelning. Faktum är att antalet skickade brev nästan har halverats sedan i början på 2000-talet.

Idag ser det ut på så sätt att hushållen har delats upp i olika områden. Till exempel kan vi säga att det finns ett område som kallas 1 och ett område som kallas 2. En vecka delas posten ut i område 1 på dag ett, tre och fem. Samma vecka delas posten i område 2 ut dag två och fyra. Veckan därpå byter områdena plats vilket gör att område 2 får post dag ett, tre och fem och område 1 får post dag två och fyra.
Är du osäker på vilket område du tillhör och när posten kommer att komma till dig? Då kan du enkelt söka efter den informationen på Postnords hemsida.

Paket kommer som vanligt

Undantaget från vanlig post är paket. Det innebär att paket som skickas till postbox, brevlåda och ombud delas ut varje dag. Du behöver med andra ord inte vänta en extra dag på en försändelse du har längtat efter.

Hoppas denna text har kunnat klargöra vilka dagar du kommer att få din post på så att du slipper fundera över det.

Källa: https://www.pts.se/sv/privat/post/fa-brev-och-paket22/

Varukorg