Spolegatan

AF Bostäder är en stiftelse som förvaltar och utvecklar studentbostäder i Lund. AF Bostäder äger totalt runt 6000 studentlägenheter och kommer bygga flera hundra ytterligare innan 2024. När AF Bostäder installerar boxar konfigurerar de dem alltid med hänglåsklinkor istället för smålås. Studenten får då ansvara för att ha ett lås till det egna postfacket. På Spolegatan mitt i Lund, precis vid centrum, ligger AF Bostäders fastighet Magasinet, en vacker tegelbyggnad från 1916.

Spolegatan 13 byggdes 1990 om till studentbostäder. Totalt 81 lägenheter, mestadels korridorrum med gemensamt kök och andra utrymmen, samt några ett- och några tvårummare. Fastigheten 15 byggdes om 2012, men till betydligt större lägenheter, två-, tre- och fyrarummare. Totalt 77 st lägenheter med egna kök.

På Spolegatan, som på deras andra adresser har installerats fastighetsboxar med hänglåsklinkor. Här har arkitekten valt en färgsättning så att luckorna är målade i olika kulörter, vilket ger att lekfullt och färgglatt intryck i källarplanet där boxarna sitter installerade.

Boxicon har ett eget måleri, i Västervik, och målar ofta boxarna i varierande kulörer för att de ska passa in till den specifika fastigheten. Det kan handla om att skapa en intressant och skiftande färgsättning för att få liv en mörkare kulvert, lite som på Spolegatan, eller en färg som på andra sätt matchar placeringen. Ett bit bort, på Kämnersgatan, valde arkitekten att installera vartannat postboxsystem svart och vartannat vitt. Ett vitt system i mitten, flankerat av svarta på vardera sidan. Det blir en häftig färgsättning till deras nybyggda projekt Pireus som Boxicon levererade fastighetsboxar till. Även till projektet Pireus installerades hänglåsklinkor.

Det här visste du inte om Spolegatan

En annan adress, inte heller långt ifrån Magasinet på Spolegatan och bara ett stenkast från projekt Pireus, installerade AF Bostäder fastighetsboxar till ett befintligt projekt. Även här fick Boxicon vara med att leverera svenska fastighetsboxar. Här valde arkitekten att gå för en standard silvergrå färg, då det passade i just den entrén. Liksom till AF Bostäders övriga fastigheter installerades hänglåsklinkor till postfacken.

spolegatan adress
Varukorg