Vad är en tidningshållare?

Vad är en tidningshållare

Vad är en tidningshållare? Det traditionella brevinkasten är på väg att dö ut. För att det boende i en lägenhetsfastighet inte ska behöva gå ner till entrén för att hämta morgontidningen är en tidningshållare bredvid dörren ett bra substitut.

En tidningshållare är en hållare för tidningen som monteras fast bredvid en lägenhetsdörr. En tidningshållare gör det möjligt för en tidningsdistributör att kunna leverera morgontidningen vid dörren. Det traditionella brevinkasten som länge funnits på en lägenhetsdörr håller på att försvinna. Brevinkasten ersätts vanligtvis med fastighetsboxar i entrén.

Tidningshållaren ersätter brevinkastet

Att få morgontidningen vid dörren håller på att dö ut i samband med att brevinkasten tas bort. Men istället för att få tidningen i postboxen nere vid entrén kan en tidningshållare sättas upp. Oftast så tas brevinkasten bort av säkerhetsskäl för att minska risken för sabotage, inbrott, avlyssning, filmning och mycket mer. Hyresvärden kan ersätta brevinkastet med en tidningshållare.

Dörrhandtaget är en bra monteringshöjd

En tidningshållare kan även benämnas som en tidningsklämma. Tidningshållaren monteras med fördel i samma höjd som dörrens handtag. Den boende behöver endast sträcka ut handen för att nå tidningen. Om tidningshållare ska sättas upp i en hyres- eller bostadsrättsfastighet är det en fördel om alla tidningshållare har samma färg och sitter i samma höjd för att det ska se enhetligt ut.

Tidningshållare finns i olika färger

Det finns ett brett sortiment av tidningshållare och det finns flertalet kulörer att välja mellan. Exempelvis finns det tidningshållare i mässing, rostfritt stål, ek, vitt och svart. Det finns även olika modeller av tidningshållare.

Fördelar med tidningshållare

Det finns en rad fördelar med att ha en tidningsklämma fastmonterad bredvid dörren jämfört med ett brevinkast. I ett trapphus där det är lyhört slipper grannarna störas av det metalliska ljud när brevinkastet slås igen. När det finns tidningshållare kan tidningsdistributören lämna tidningen helt ljudlöst.

Varukorg