Revolutionerande Postboxsystem för HSB Brf Nymåla

När HSB Brf Nymåla i Söderhamn ombads att skaffa postboxar för valet på fastighetsboxen Lynx Ute från Boxicon. Lynx Ute blev fort marknadens en av marknadens mest populära postboxar för utomhusbruk redan kort efter lanseringen i 2021.

Vid lanseringen tillverkades hela chassit till fastighetsboxen i varmförzinkad plåt, vilket var i linje med de bästa konkurrerande systemen. Varmförzinkad plåt har korrosivitetsklass C3 obehandlad. Efter pulverlackering når systemet en klassning på C4. Det är en mycket bra nivå. Samtidigt är rostskydd ganska enkel, det handlar i princip om hur länge ett system klarar innan det rostar.

Boxicon ville ytterligare förlänga livslängden, och såg på många olika material. Valet föll på ett material från Magnelis som erbjud en korrosivitetsklass på hela C5. Det ger en extremt lång livslängd för systemet.

Innovativa lösningar för extrema klimat: Boxicons partnerskap med Magnelis och Euro-locks

HSB Brf Nymåla i Söderhamn ligger i södra Norrland, och temperaturerna är ofta tvåsiffrigt negativa under vintern, vilket gör att systemet inte bara ska klara rost utan också låga temperaturer. Då är det framför allt låsen som är problemen när det är kallt. Boxicon har valt ett system från Euro-locks. Låset tål riktigt kalla temperaturer och har ett bra skydd mot fukt. Sen som alla lås, kommer det med tillräckligt mycket snö och fukt och kyla i kombination att kunna frysa.

HSB Brf Nymåla i Söderhamn ville att Boxicon skulle installera systemen på plats hos dem. I april 2023 kom systemen upp. Totalt 73 radhus fick varsitt postfack i någon av de två anläggningarna. Som en extra service till de boende ville föreningen erbjuda de boende extra paketfack. Två servicefack för varje av de två anläggningarna ger möjlighet för posten att dela ut större paket som inte får plats i de vanliga facken.

Systemen monterades med skyddstaket Tätt, som ger ett bra skydd mot väder och vind året runt. Den silvergrå färgen föreningen valde passar bra in till de faluröda fasaderna och vita gavlarna.

Varukorg