Brf Gjutaren 11

I Birkastan i Vasastan i Stockholm ligger Brf Gjutaren. En förening med 55 st lägenheter och eget garage med 60 platser. Huset byggdes 1969 men bostadsrättsföreningen registrerades först 2001 och förvärvade fastigheten i 2004. I fastigheten finns förutom lägenheterna även kontor, en förskola och något så ovanligt som en stor bowlinghall. 

Birka Bowling har legat i fastigheten sedan långt innan bostadsrättsföreningen bildades, och kom på plats bara några få år efter fastigheten stod färdig. Med 2000 kvm bowling är det en av Stockholms största hallar, och ligger nästan mitt i Stockholm. 

Föreningen arbetar aktivt med att minska sin energianvändning, och har gjort så i många år, långt innan det blev inne. Ett bidrag till en minskad energianvändning är att investera i moderna och täta dörrar utan inkast. Utan inkast i dörren måste posten delas ut i fastighetsboxar i, eller i anslutning till, entrén. 

Föreningen hade fastighetsboxar sedan tidigare men ville investera i en mer modern lösning. Valet föll på den helt svenskproducerade postboxen Lynx Liggande. 

Boxicons montörer har fått i uppdrag att montera ner de gamla postboxarna och montera nya samt att snygga till efter sig. Boxicons montörer lämnar alltid en snygg och städad arbetsplats efter sig. Eventuella hål eller repor från tidigare postboxar snyggas till och de nya monteras på ett sådant sätt att minsta möjliga syns av tidigare installation.

FöreningBRF Gjutaren 11
Organisationsnr769607-1773
Registreringsår2001
KommunStockholm
Antal lägenheter55
Antal följare9
Senast uppdaterad24 augusti 2022

Nyheter

Stambyte och laddstolpar: Offerterna påbörjas i början av januari 2023. Styrelsen kommer så snart det är möjligt därefter att informera om resultatet.

Varukorg