Brf Horisonten

Högt beläget i Åkeshallaområdet i den norra delen av Ystad, med en formidabel utsikt, tronar en av Ystads högst belägna bostadsrättsföreningar.  Föreningen bildades 1988 och husen började byggdes av JM åren 1989-1991. Första inflytt var i juni 1990. De 50 husen kostade ca 55 mkr att uppföra. 

I slutet av 2020 fick Brf Horisonten påbud att flytta ut sina lådor till samlingspunkter för att anpassa brevutdelningen till framtidens postutdelning med lägre volymer brev men fler tunga paket. Det är svårare för brevbäraren att bära runt det som ska delas ut i ett större området som inte går att nå från fordonet de kör sin slinga med.

Andreas Lindholm från styrelsen fick i uppdrag att köpa in fastighetsboxar till föreningen. Han tog in förslag från flera aktörer, däribland Boxicon. Postboxarna skulle placeras inne i kalla förråd med begränsad plats. 

Eftersom boxarna ska stå i kallt utrymme ställs krav på rostskydd då förändringar i temperatur och närheten till havet gör att fastighetsboxarna utsätts för stora mängder kondens.

Den begränsade ytan ställde också krav på en postbox som inte tar för mycket plats. Boxicon som genom sin patenterade gångjärnskonstruktion erbjuder den mest kompakta modellen på marknaden, utan att det effektiva utrymmet påverkas, hade de perfekta måtten för platsen. 

Valet föll på Boxicons modell Lynx Ute, som både har ett mycket gott korrosionsskydd med hela boxen byggd i varmförzinkad plåt och med mått som passade de små förråden. 

Föreningen valde själva att montera upp postboxarna men Boxicon hjälper till med att tillverka namnskyltarna för att förenkla driftsättningen. 

FöreningBRF HORISONTEN
Organisationsnr716438-9202
Registreringsår1988
KommunYstad
Antal lägenheter50
Antal följare7
Senast uppdaterad18 maj 2022

Varukorg