Brf Lavetten 15

Brf Lavetten 15

Fastigheten byggdes redan 1896, och har alltså sett delar av tre århundraden passera. Det militärklingande namnet kommer av närheten till pontonjärsregementet under fastighetens tidiga år. 

Föreningen, som bildades 1999, ligger följaktligen på Kungsholmen, med ingång på Hantverkargatan 76, ett stenkast från Norr Mälarstrand, och ett lite längre stenkast från Fridhemsplan. Föreningen består av 37 bostadsrättslägenheter. Föreningen har också fyra lokaler som de hyr ut, bland annat till en vårdcentral. 

Göran Almé från föreningen tog kontakt med Boxicon i slutet av 2020 och tog in pris på fastighetsboxar och montering av dem på plats. Alla 37 postfack och ett par större fack för lokalhyresgäster skulle sitta på en vägg. Den begränsade platsen gjorde Lynx modell Lynx Liggande perfekt för den tilltänkta väggen. 

Boxicon kunde också hjälpa till både med hjälp av placering, snabb leverans av helt svenskproducerade postboxar, montering och namnmärkning från en annars osvensk, eller kanske bättre, riktigt stolt leverantör. 

Även om många boende först är skeptiska till fastighetsboxar innan de installeras är det påfallande hur ofta de senare blir nöjda med den nya anordningen. De kan nu inte bara ta emot post utan även paket, vilket ökar servicen för de boende.

FöreningBRF Lavetten 15
Organisationsnr769602-9276
Registreringsår1998
KommunStockholm
Antal lägenheter37
Antal följare8
Senast uppdaterad29 juni 2022

Varukorg