Offert

HSB Brf Östan

Det går knappt att se husen för alla träden, så naturnära ligger Brf Östan trots sin närhet till Stockholm. Brf Östan ligger i östra delen av Orminge, i Saltsjö-Boo. Föreningen var den sista att byggas i området innan det bestämdes att minska exploateringen av mark. 

Johannes Bångens hörde av sig till flera olika leverantörer av fastighetsboxar strax innan jul 2021. Föreningen behövde installera postboxarna utomhus, vilket är vanligt för radhusområdet, där det inte finns entréer att placera boxarna i. Den mest lämpliga platsen att placera boxarna på, i stort sett den enda platsen, var bara 3 m bred, vilket är lite för de 70 postfack som föreningen behövde för att alla bostäder skulle få varsitt fack. Dessutom låg gräs och ett litet dike framför platsen, varför föreningen behövde hjälp med att lägga plattor på platsen.

De flesta system för utomhusbruk är ca 1 m breda för ett dubbelsystem, det gör att de behöver 4 m väggyta för att placera 70 postfack. Boxicon såg på marknadens behov innan de bestämde hur en utomhusbox skulle se ut. Det vi noterade var att det är olika grundproblem inomhus och utomhus. 

I en entré behöver systemen ofta vara relativt platta mot väggen för att inte sticka ut i gången för mycket. För att uppfylla postens krav på fastighetsboxar måste därför systemen att vara bredare. De flesta leverantörer levererar därför samma typ av system för utomhusbruk. Saken är den att det utomhus sällan är problem med djupet på boxen, utan det är istället svårare att få in systemen mellan fönster, belysningar och liknande, med andra ord behöver boxarna vara smala på bredden. Boxicons modell Lynx Ute är bara 685 mm bred, det gör att våra postboxar får plats där andra inte gör det. 

Ta hjälp av en expert

Kontakta oss för att få tips, råd, vägledning eller en offert. Vi har hjälpt projekt i alla storlekar och med alla möjliga förutsättningar.

08-751 81 81

Kontakt

Boxicon fastighetsboxar

Boxicon moderniserar trapphus med miljövänliga, svensktillverkade fastighetsboxar för post och paket.
Få offert
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram