Brf Luggude

Brf Luggude

Föreningen bildades 2013 i samband med en nybyggnation. Bostadsrättsföreningen består av 29 st lägenheter. 26 av dem finns på Östra Kristinelundsvägen 4a medan tre fristående lägenheter har adresserna Herrestadsgatan 2B, Herrestadsgatan 2C och Herrestadsgatan 2D. De tre senare adresserna hade inga fastighetsboxar sedan tidigare.

Fastighetsboxar har funnit länge i Sverige, men det har inte varit en utbredd lösning för posthantering, och det var först i slutet av 90-talet som systemet med centrallås infördes. Centrallås är ett system där brevbärare öppnar hela fastighetsboxens front med en egen nyckel, en så kallad centrallåsnyckel. 

Ungefär samtidigt blev det också krav på fastighetsboxar i trapphusen vid nybyggnation av bostäder. Därför har det varit standard i över 20 år att flerbostadshus som byggs förses med den mer moderna posthanteringsstandarden som fastighetsboxar utgör. 

För marklägenheter och lokaler och naturligtvis småhus och radhusområden har postanordningen normalt fortsatt att vara brevlåda eller inkast i dörr placerad i anslutning till ingången. 

På senare år, med fortsatt färre men tyngre paket, har behovet av att samla även de brevlådorna till en plats ökat och brevlådor som i fallet med Brf Luggude flyttas till en lådsamling. 

Efter att ha tagit in priser från olika leverantörer valde Sandra från föreningen, som till vardags jobbar på PostNord, att gå vidare med en ny lösning från Boxicon.

FöreningBRF Luggude
Organisationsnr769626-0038
Registreringsår2013
KommunMalmö
Antal lägenheter29
Antal följare10
Senast uppdaterad19 maj 2022
Brf Luggude har fått betyget A, ett högt betyg som de lär fortsätta med under 2023.

Varukorg