Offert

HSB Brf Runstenen

En ort med anor från tidig vikingatid. Numera en villaförort mellan Landskrona och Helsingborg. Vackert beläget längs Västkusten, ligger orten Glumslöv och Bostadsrättsföreningen Runstenen. 

Brf Runstenen uppfördes 1993 och utgörs av 50 småhus i rött tegel i en vacker Sydsvensk omgivning. I närheten av föreningen ligger Glumslövs backar med kullar som når 100 m över havet.

2020 började föreningen se på fastighetsboxar som ett led i att modernisera postutdelningen. Några av boxarna skulle monteras i portal, där boxarna skulle vara relativt skyddade mot direkt regn, om än utsatta för salta vindar från det intilliggande havet. På ett annat ställe behövde man montera boxarna på en fasad utan någon som helst skydd. 

Boxicon är specialist på fastighetsboxar, och störst i Sverige på fastighetsboxar för utomhusbruk med uppskattningsvis runt 50 % av marknaden. En nyhet när Boxicon presenterade sin lösning för Brf Runstenen var taket Tätt. En unik konstruktion som ger extra bra skydd mot väder och vind. Taket går ut 19 cm över boxens kant, och har inbyggd dropplist. För att skydda mot regn från sidan går taket ner på sidorna. Det ger boxen ett omhändertaget utseende. 

Efter att ha sett över ett antal alternativ föll valet av leverantör på Boxicon. Fastighetsboxarna levererades i ral 7016, antracitgrå, som var den specialfärg föreningen ville ha för att boxarna skulle passa till fasaderna. Sedan augusti 2021 sitter postboxarna monterade hos föreningen. 

Ta hjälp av en expert

Kontakta oss för att få tips, råd, vägledning eller en offert. Vi har hjälpt projekt i alla storlekar och med alla möjliga förutsättningar.

08-751 81 81

Kontakt

Boxicon fastighetsboxar

Boxicon moderniserar trapphus med miljövänliga, svensktillverkade fastighetsboxar för post och paket.
Få offert
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram