HSB Brf Runstenen

Brf Runstenen

En ort med anor från tidig vikingatid. Numera en villaförort mellan Landskrona och Helsingborg. Vackert beläget längs Västkusten, ligger orten Glumslöv och Bostadsrättsföreningen Runstenen. 

Brf Runstenen uppfördes 1993 och utgörs av 50 småhus i rött tegel i en vacker Sydsvensk omgivning. I närheten av föreningen ligger Glumslövs backar med kullar som når 100 m över havet.

2020 började föreningen se på fastighetsboxar som ett led i att modernisera postutdelningen. Några av boxarna skulle monteras i portal, där boxarna skulle vara relativt skyddade mot direkt regn, om än utsatta för salta vindar från det intilliggande havet. På ett annat ställe behövde man montera boxarna på en fasad utan någon som helst skydd. 

Boxicon är specialist på fastighetsboxar, och störst i Sverige på fastighetsboxar för utomhusbruk med uppskattningsvis runt 50 % av marknaden. En nyhet när Boxicon presenterade sin lösning för Brf Runstenen var taket Tätt. En unik konstruktion som ger extra bra skydd mot väder och vind. Taket går ut 19 cm över boxens kant, och har inbyggd dropplist. För att skydda mot regn från sidan går taket ner på sidorna. Det ger boxen ett omhändertaget utseende. 

Efter att ha sett över ett antal alternativ föll valet av leverantör på Boxicon. Fastighetsboxarna levererades i ral 7016, antracitgrå, som var den specialfärg föreningen ville ha för att boxarna skulle passa till fasaderna. Sedan augusti 2021 sitter postboxarna monterade hos föreningen. 

FöreningHSB BRF Runstenen i Landskrona
Organisationsnr716439-3840
Registreringsår1991
KommunLandskrona
Antal lägenheter50
Antal följare24
Senast uppdaterad04 juni 2022

Senaste nytt från HSB BRF Runstenen :

Den 22 april 2022 kommer det att ske en ändring av abonnemanget för porttelefonen, vilket resulterar i ett nytt nummer som visas när porttelefonen ringer upp användaren. Brf Runstenen söker också efter ett kulturombud, mer information om detta finns att läsa deras hemsida.

Äldre nyheter: Det har upptäckts att de nya badrumsfönstren är mycket lite frostade, vilket innebär att man kan se in väldigt tydligt från utsidan. Ett tips är att även ha ett duschdraperi framför fönstret för att öka integriteten. Från och med den 1 januari 2022 måste man själv teckna en bostadsrättstilläggsförsäkring.

Varukorg