Hur få bort röklukt i lägenhet?

Hur få bort röklukt i lägenhet

Hur få bort röklukt i lägenhet? Det finns flera orsaker till varför det kan lukta rök i din lägenhet. Det kan t.ex. vara så att du själv har rökt inomhus, att det har bott någon annan i lägenheten innan dig som har rökt eller att rökt har letat sig in från grannen. Oavsett varför det luktar är lukten oftast mycket obehaglig och intensiv. Det är inte ovanligt att den även ”sätter sig i väggarna”, vilket kan göra den mycket svår att få bort.

Med det sagt är det inte omöjligt att få bort röklukt. Det finns både husmorsknep och mer beprövade metoder som du kan använda dig av för att minska röklukten eller eliminera den helt och hållet.

Det bästa tipset enligt realtor är att införskaffa en luktsanerare.

Husmorsknep för att få bort röklukt i lägenhet

Innan du ringer till närmaste städfirma kan du testa några smidiga och enkla husmorsknep. Är det så att du har röklukt i vitvaror eller i ett enskilt rum kan du med fördel testa att använda ättika. Det enda du behöver göra är att fylla upp en skål med ättika och placera den i rummet. Därefter låter du den stå på platsen i minst 24 timmar (gärna mer). Ättikan har en mycket bra förmåga att absorbera röklukten och ”ta med den ut”.

När röken varit långvarig

När lägenheten eller hemmet utsatts för intensiv rök under en längre period kan du behöva ta till hårdare metoder. Här räcker det sällan med ättika och en komplett sanering kan behövas. Detta gäller främst för de bostäder som har utsatts för brand eller där cigarettrök har funnits under en längre tidsperiod. Här kan även tapeter behöva tas ner och väggar målas om för att du ska bli av med lukten. När det kommer till omfattande röklukt rekommenderar vi att du kontaktar en saneringsfirma eller en städfirma som kan hjälpa dig bli av med lukten.

Tänk även på att rökning är skadligt för dig och din hälsa. Läs mer på: https://www.folkhalsomyndigheten.se/livsvillkor-levnadsvanor/andts/utveckling-inom-andts-anvandning-och-ohalsa/skadeverkningar/tobaks-och-nikotinprodukters-skadeverkningar/rokning-och-halsorisker/

Varukorg