Kundcase: BRF Opalen

Brf Opalen är centralt belägen i Falkenberg. Med närhet till stadens centrum når du fort butiker och restauranger, och kan promenera i den vackra bebyggelsen. Bara minuter bort ligger Skrea strand. Det är en kilometerlång sandstrand med flera restauranger i anslutning. Ännu närmare, i föreningens innegård, kan du slappa av i en grön och skön miljö. Det finns många möjligheter till sport och fritid i närheten av Falkenberg, med ett flertal golf- och minigolfbanor och andra aktiviteter. Brf Opalen är en ädelsten i Falkenberg.

Boxicon är tillverkare av den populära fastighetsbox-serien Lynx. På kort tid har bolaget blivit en av de ledande aktörerna i sin bransch. Med ett egenutvecklat patent har bolaget lyckats kombinera hög kvalitet med låg miljöpåverkan och en attraktiv prisbild. Dessutom sker all produktion i vackra Västervik, en ort i nordöstra Småland, vid Östersjöns strand. Patentet tillåter en kvalitativt bra produkt, med mindre mängd material. Det tillsammans med lokal produktion och bra materialval, gör att miljöpåverkan minskar jämfört med andra äldre konstruktioner. Som vi på Boxicon säger, miljön är vår viktigaste kund.

En allt större del av det som brevbäraren delar ut är paket. Faktiskt kommer 30 % av alla paket som delas ut i Sverige till postboxar. Det är postboxar till den viktigaste delen av last mile för paketdistribution. Med allt fler paket ökar kraven på säkerhet. Boxicon har en unik lösning för att försvåra för den som vill ta sig in i boxen utan behörighet. Centraldörren är tillverkad i 1,5 mm plåt, och är skyddad av en brytlist. På de enskilda fackens insida finns en annan brytlist, och reglarna har en hake som gör det tidskrävande att bryta upp luckorna.

Konstruktionen har testats av Rise. De enskilda lyckorna klarade makalösa 2 minuters brytförsök när Rise experter gick lös på dem med en skruvmejsel. För att klara högsta skyddsklass, eller säkerhetsklass enligt FFF, ska facken klara inbrottsförsök i minst 1 minut, något Lynx G3 alltså klarar med god marginal.

Boxicon grundades 2020 av Olle Årman och David Apelqvist, och levererar vid utgången av 2023 närmare var tredje postfack i Sverige. Bolaget levererar också postboxar till den norska marknaden.

Varukorg