Kundcase: Brf Safiren

Ett stenkast från Öringesjön, och mitt emellan Erstavikens strand och Tyresö centrum ligger Brf Safiren. Brf Safiren ligger på vägen Safirgången, en av flera ädelstensinspirerade gator i området. Runt hörnet ligger Opalgången med samfälligheten Opalen och ytterligare 100 m bort ligger Rubingången.

Bostadsrättsföreningen är otroligt idyllisk. Radhusen är charmiga, och ger med de röda fasaderna, vita fönstren och svarta taken en lantlig och naturnära känsla. Föreningen består främst av tvårummare, men även tre- fyra- och några få enrummare ingår i föreningen.

De små krokiga och mysiga gågatorna som löper genom föreningen är fina, men har varit osmidiga för Posten som inte kunnat köra in i området med bil. Därför valde föreningen att installera fastighetsboxar på inrådan från Posten. Området där boxarna skulle installeras ansågs vara utsatt för väder och vind, och valet på lösning föll på Boxicons fastighetsboxar Lynx Ute, marknadens förmodligen mest sålda postbox för utomhusbruk de senaste åren.

Eftersom området bedömdes vara så utsatt för väder och vind valde Brf Safiren att utrusta postboxarna med skyddsdörrar. Skyddsdörrar ger ett överlägset skydd mot regn. Oavsett varifrån regnet kommer, och hur mycket som kommer, håller skyddsdörrarna fukt och regn borta från postfacken.

Föreningen valde att låta Boxicons montera postboxarna. Boxicon samarbetar i Stockholm med 08 Sweden som genomför mycket bra monteringar. De utför även markarbeten, vilket är smidigt när föreningen vill ha plattor under och runt platsen där postboxarna ska monteras. För monteringar utomhus sitter fastighetsboxar ofta på en fasad, invid en gräsmatta. Gräsmattor är fina men olämpliga som underlag för att hämta och lämna post dagarna i ända. Då kan ett bra utfört markarbete ge en betydligt bättre installation och trevligare upplevelse för boende och postutdelare.

Installationen gjordes i maj 2023. Det tar normalt en dag för montörerna att genomföra en komplett installation, om det inte behövs markarbete. För just Brf Safiren fanns en bra vägg, utan gräs under.

Varukorg