Modernisering av Postsystemet i Brf Ekebyn: Ett Steg Mot Framtiden

Alm Equity är en av de stora bostadsutvecklarna i Sverige. Bolaget grundades 2006 och noterades på Nasdaq under 2012. Tillväxten har därefter varit snabb, och bolaget har förvärvat eller köpt in sig i flera ansedda bostadsutvecklare som Småa AB, Järntorget Bostad AB och Aros Bostad AB. De äger också byggbolaget 2xa Entreprenad AB som bygger bolagets bostäder.

Brf Ekebyn registrerades 2017 och några år senare började uppförandet av ett 50-tal småhus i trä på natursköna Ekerö. De moderna husen är byggda med uteplatser åt söder, och är omgivna av mycket grönska. Bostadsutvecklaren var noga med att låta större träd stå kvar för att ge en behagligare miljö för de boende.

Husen byggdes i etapper och de första stod färdiga till sommaren 2021. Valet av fastighetsboxar föll på Boxicons då nylanserade modell Lynx Ute. Systemet är en mycket bra konstruktion för utomhusbruk till ett rimligt pris. De första systemen levererades i maj 2021. Det var 24 postfack, som målades i ral 7012, en mörkgrå färg, med struktur. Strukturfärg ger en lite häftigare yta, och är framför allt lämplig utomhus, då det har en tendens att dölja missfärgningar som uppstår utomhus genom åren.

Boxicon levererade fastighetsboxen Lynx Ute också till de två efterföljande etapperna av Alm Equitys radhus på Ekerövallen.

Tidigare installerades ofta enkla brevlådor vid respektive radhus, men sedan ungefär 2020 började Forum För Fastighetsboxar att arbeta för att fastighetsboxar ska installeras även till radhusområden. Anledningen till det är att radhusområden ofta är utsprida över ett område där det är svårt att ta sig runt med fordon. Modern postutdelning är inte längre platta kuvert som är enkla att bara runt, utan den består av alltfler otympliga paket som måste transporteras med fordon. Med fastighetsboxar på en eller ett fåtal platser är det lättare för postutdelaren att köra fram med sitt fordon och sortera in brev och paket direkt in i till systemen.

Varukorg