När kommer posten till mig?

när kommer posten till mig

När kommer posten till mig? Tycker du att det är svårt att ha koll på när posten kommer till just ditt område? Då är du inte ensam. I takt med att allt färre väljer att skicka post via papper har utdelningen förändrats för att bli mer hållbar och miljövänlig. Därför kommer du inte längre att få posten i brevlådan varje dag, utan varannan. Här berättar vi hur det fungerar!

Varannandagsutdelning

Varannandagsutdelning innebär helt enkelt att du får dina brev och tidningar varannan dag. Förut delades posten ut varje dag, men eftersom färre post skickas ut behövs inte denna frekvens. Skulle det vara så att du inte har några brev som har skickats till dig kan posten hoppa över flera dagar, till dess att det finns något som ska delas ut.

Med det sagt innebär det inte att brevbärarna bara arbetar varannan dag. Brevbärarna delar fortfarande ut posten dagligen, men befinner sig då i olika områden.

Exempel

  • I område 1 delas posten ut måndag, onsdag och fredag.
  • I område 2 delas posten it på tisdagar och torsdagar

Veckan efter byter brevbärarna plats på områdena. På Postnords hemsida kan du enkelt skriva in ditt postnummer och se vilka ungefärliga tider som gäller.

Hur är det med paket?

Även om vanliga brev, post och tidningar har minskat så har e-handeln ökat något enormt. Därför delas paket fortfarande ut som vanligt. Det innebär att du fortfarande kan ha möjlighet att få din beställning eller ditt paket levererat enligt den leveranstid som företaget erbjuder.

Denna typ av leverans gäller inte bara för paket som skickas till ditt närmaste ombud, utan gäller även hemleveranser såväl som för modern postboxar. Till skillnad från förr så delas paket även ut på helger (lördagar), något som är relativt nytt. Förr kunde du bara få paket utdelade på vardagar – oavsett hemleverans eller postombud.

Källa: https://www.pts.se/sv/privat/post/fa-brev-och-paket22/

Varukorg