Skintebo Samfällighetsförening

Skintebo BRF

Skintebo Samfällighetsförening är en av Sveriges största föreningar med 480 radhus. Föreningen ligger i ett naturskönt område några mil söder om Göteborg, ett stenkast från havet.

Efter påbud från Posten började styrelsen att se på leverantörer av nya fastighetsboxar till föreningen. Utöver de vanliga utmaningarna behövde styrelsen hitta en lösning som klarar av den tuffa miljön som närhet till havet innebär. Salt följer med de västliga vindarna och snabbar på korrosionsprocessen högst väsentligt. 

Att tillverka fastighetsboxar för havsnära placering är främst en fråga om material. Självklart måste fastighetsboxen ha en ändamålsenlig konstruktion som skyddar mot vatten och annan åverkan, men utan rätt ingående material kommer postboxen att rosta efter bara några månader eller år. Med rätt material kan den däremot stå opåverkad under många år. 

Boxicon har valt varmförzinkad plåt av kvalitet DX51D+Z275 till modellen Lynx Ute. Materialet ger ett ordentligt skydd mot korrosion. Det räcker inte med en galvaniserad yta, utan mängden galvanisering är också viktig, eftersom ytan offrar sig själv medan den skyddar plåten mot rost. Ett snålt lager gör att boxen börjar rosta för tidigt när miljön är tuff, som den är nära havet. 

Valet av leverantör föll på Boxicon som kunde leverera en fastighetsbox som uppfyllde föreningens högt ställda krav; gott skydd mot korrosion, hög funktionalitet, ett förnuftigt pris och möjligheten att utföra ett så stort projekt. 

Inom några veckor hade föreningen 480 postfack på plats, monterade på ett antal platser runt bostadsområdet. 

Stuart Sharp från styrelsen var mycket nöjd med installationen och de boende kunde planenligt börja hämta sin post och sina paket i de nya postboxarna. 

Varukorg