Vad är ett inkaststopp?

vad är ett inkaststopp

Vad är ett inkaststopp? Det händer att fastighetsägare väljer att gå över till fastighetsboxar, vilket gör den befintliga brevinkastet på lägenhetsdörren onödig. En del väljer att skaffa ny dörr, men det finns andra lösningar som är betydligt mer ekonomiska. Ett inkaststopp är ett bra exempel som du enkelt kan montera på dörren.

Ett inkaststopp är en insats som ersätter det gamla brevinkastet eftersom det inte längre kommer att ta emot post. Det består i regel av två delar, varav den ena sätts på insidan av dörren och den andra på utsidan.

När kan ett inkaststopp behövas?

Ett inkaststopp är en bra lösning när det ursprungliga brevinkastet på lägenhetsdörren inte längre ska användas. Eftersom att brevinkastet inte kommer att fylla någon funktion är det alltid en smart idé att hindra obehöriga att kasta in något i lägenheten. Det är en risk med att ha brevinkastet öppet och därför är det bäst att använda ett inkaststop.

Montera

Moderna inkaststopp är enkla att installera på de flesta lägenhetsdörrar. Du får som oftast två plattor med redan förborrade hål. De ska sedan monteras både på utsidan och insidan av dörren. Som lägenhetsägare kan det vara bra att nämnda vilken typ av inkaststopp du ska montera.

Fördelar

En stor fördel med använda ett stopp för inkastet är som nämnt att du slipper byta ut befintliga dörrar. Du spar helt enkelt pengar eftersom det är dyrt med nya lägenhetsdörrar. Ett brevinkast har dessutom en rad nackdelar såsom risken för inbrott, värmeutsläpp och lyhördhet från trapphuset.

Med hjälp av ett inkaststopp kan du hindra att någon försöker öppna dörren via brevinkastet. Dessutom bidrar inkaststoppet till en varmare lägenhet eftersom det öppna inkastet annars bidrar till drag och kyla. Med inkaststoppet som lösning blir din lägenhet mer privat i den bemärkelse att det absorberar ljud utifrån, men även inifrån.

Varukorg