Var finns postlåda?

var finns postlåda

Var finns postlåda? Har du en försändelse du behöver lägga på en postlåda men misslyckas med att hitta en? Då följer här några tips som hjälper dig att lokalisera närmaste brevlåda.

Så hittar du en postlåda

Det kan vara så att du befinner dig på en annan ort än din hemort och behöver skicka ett brev. Det kan också vara så att du inte skickar brev speciellt ofta och därför inte vet var det finns postlådor i närheten. Då är det tur att det finns ett enkelt sätt att leta reda på dem. Allt du behöver göra är att klicka dig in på Postnords hemsida och leta reda på tjänsten: “Sök brevlåda eller serviceställe”. Där skriver du sedan in orten eller adressen du befinner dig på. Det går också bra att skriva in ortens postnummer. Du kommer då att få upp en lista på alla tillgängliga postlådor i området så att du enkelt kan hitta den närmsta och gå och posta ditt brev.

Information om olika postlådor

När du har hittat en postlåda som du tycker verkar bra kan det vara bra att läsa ytterligare information om den. Även denna information hittar du i tjänsten “sök brevlåda och serviceställe”. Där står vilka dagar och vilka klockslag postlådan töms. Vill du att ditt brev ska komma iväg snabbt kan det vara bra att välja en postlåda som inte har tömts för dagen ännu. Väljer du en postlåda som redan tömts kommer du att få vänta tills dagen därpå innan ditt brev skickas iväg.

Vanligen är det så att postlådor töms varje dag, men det finns undantag. Det kan vara så att en postlåda bara töms varannan dag, speciellt om den finns på en liten ort. Genom att använda dig av Postnord tjänst tar du enkelt reda vilka tömningstider den postlåda du tänkt använda har.

Varukorg